ІнЕУ представив інвестиційні проекти на Міжнародному інвестиційно-економічному форумі в Івано-Франківську

27 жовтня 2017 року в Івано-Франківську за підтримки проекту ПРОМІС –  «Партнерство для розвитку міст» відбувся ІІІ Міжнародний інвестиційно-економічний форум. Цьогорічний форум – це понад 150 учасників з України та з-за кордону, підписання договорів про співпрацю, цікаві презентації, ділові дискусії, налагодження взаємовигідних комерційних зв’язків.

Активною участю у форумі відзначився Інститут економіки та управління в нафтогазовому комплексі (директор – Гораль Л. Т.) Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, фахівці якого представили 8  інвестиційних проектів. Ці розробки ввійшли до  стратегії розвитку міста Івано-Франківська до 2028 року, яку презентував на Форумі міський голова Руслан Марцінків. Напрацьовані ІнЕУ заходи, що сприятимуть реалізації Стратегії, охоплюють різні напрями:

  1. Комплексна підтримка МСП в Івано-Франківську шляхом створення міського кластеру «Система консалтингових послуг» – «СКП» (ініціатор проекту – Бережницька У. Б.).
  2. Інформаційно-маркетингові послуги (в т. ч. проведення маркетингових досліджень) для суб’єктів МСП (ініціатори проекту – Гречаник Б. В., Перевозова І. В.).
  3. Розробка пілотного проекту «карта інвестиційних майданчиків» м. Івано-Франківська (ініціатор проекту – Гречаник Б. В.).
  4. Збереження архітектурної спадщини: будівлі по вул. Шопена, 1 – пам’ятки архітектури місцевого значення (ініціатор проекту – Гораль Л. Т.).
  5. Застосування інноваційних підходів у залученні громади до процесів планування місцевого розвитку (ініціатор проекту – Даляк Н. А.).
  6. Університет третього віку (ініціатори проекту – Василик О. Б., Перевозова І. В.).
  7. Створення освітнього фінансового коучингу для школярів при центрі розвитку підприємництва «Бізнес-інкубатор» ІФНТУНГ (ініціатор проекту – Фадєєва І. Г.).
  8. Сприяння працевлаштуванню ветеранів АТО та членів їхніх сімей шляхом їх професійної підготовки та адаптації до ринку праці (ініціатор проекту – Бережницька У. Б.).

Директор ІнЕУ, д.е.н., проф. Ліліана Гораль, яка курувала процес підготовки проектів,  покладає великі сподівання, що «наші проекти будуть підтримані, адже кожен з них є направду цінним та корисним для міста Івано-Франківська». Фахівці інституту виявили неабияку активність у розробці стратегічного плану на найближчі 3 роки (на перший етап реалізації стратегії– 2018-2020 роки). Крім того, запропоновані ІнЕУ проекти, входять до всіх чотирьох напрямів розвитку міста:

А. Місто підтримки інвестицій та розвитку бізнесу (3 проекти);

В. Місто комфортного проживання, енергоефективної та дружньої до довкілля інфраструктури (1 проект);

С. Місто відкритої влади і сучасного управління (1 проект);

D. Місто якісної освіти, медицини, різноформатного культурного середовища (3 проекти).

Варто відзначити, що це не перші вдалі проекти, які презентує ІнЕУ. З його роботами, висновками та напрацюваннями рахуються в України та світі. Свідченням високої оцінки діяльності інституту є успішна участь в багатьох вітчизняних та міжнародних проектах.

Українська