ІНГІ розвиває міжнародне співробітництво

Студенти та випускники Інституту нафтогазової інженерії Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – одні із найбільш запитуваних на вітчизняному та іноземному ринку праці. Як відмінні фахівці, вони вже встигли зарекомендувати себе не в одній компанії. У можливості попрацювати на сучасному обладнанні, постажуватись, знайти роботу за фахом – велика заслуга університету, бо саме підготовка висококваліфікованих фахівців та працевлаштування випускників належить до пріоритетів стратегії ІФНТУНГ. Тож на запрошення директора ІНГІ Витязя О. Ю. університет відвідав керівник польської бурової компанії «АLGEO» Збігнєв Деренговський, з яким керівництво ІНГІ попередньо обговорювало  питання майбутньої співпраці, проходження практики і стажування студентів та можливості працевлаштування в компанії.

«Співпраця нашого Інституту з польськими університетам та компаніями триває понад дев’ять років. І всі ці роки – це плідна діяльність в освітній, науковій, виробничій сферах. Ми завжди співпрацюємо на взаємовигідних умовах, від злагодженої роботи задоволені всі сторони – і студенти, і викладачі, і фахівці. От і сьогодні ми продовжуємо розширювати міжнародну співпрацю  з нашими польськими колегами», - зазначає директор ІНГІ Олег Витязь.

 На зустрічі із студентами, випускниками та викладачами ІФНТУНГ Збігнєв Деренговський презентував фірму «АLGEO», розповідав про її переваги, сучасне бурове обладнання, яким оснащена компанія, режим її роботи. Як відзначив польський гість: «На фірмі працюють фахівці з України і ми ними дуже задоволені. Фірма готова сприяти працевлаштуванню українських буровиків у себе: запрошення, робоча віза тощо».

Присутні мали змогу поставити питання, які  їх цікавили. Зустріч пройшла у дружній атмосфері. Опісля гостю провели екскурсію високотехнологічними лабораторіями ІФНТУНГ. 

 

Українська