Імпровізованим відео-концертом Центр культури та дозвілля привітав матерів

Свят в українському календарі багато, але одне з найтепліших – День Матері. Адже наше життя та все найшанованіше на Землі починається від Матері, освячується її мудрістю, любов’ю, милосердям і всепрощенням. День Матері відзначають в другу неділю травня, який вважається місяцем Пречистої Діви Марії. І це справді одне з найзворушливіших свят, яке нагадує всім про самовіддану любов наших матерів.

Щороку святкування Дня матері і в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу супроводжувалось концертом, організованим Центром культури та дозвілля, в якому використовувались кращі українські та зарубіжні пісні, поезії, танці, музичні композиції, які прославляють матерів. 2020 рік – не виняток, однак концерт цьогоріч відбувся в дещо іншому форматі – онлайн, але це не менш захопливо!

Зворушливими словами розпочав концерт директор Центру культури та дозвілля Іван Тимків. Чуттєвим вокалом порадувала студентка Інституту економіки та менеджменту Леся Мельникович, виконавши ніжну і ліричну пісню «Для мами». Долучились до привітань і вокальний ансамбль «NewAns» та їхній керівник Любов Бура, колектив народного танцю «Мальва» та керівник Діана Войчак, керівник ансамблю бального танцю «Bonne Dance» Віталій Магмет, а також колектив сучасного танцю «D.Crew» разом з керівником Ольгою Хантіль.

Поринути у дитинство допоможе слухачам студентка Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Адріана Лучак з піснею «Дитяча пора». Студентка ІЕМ Софія Боднар вшанувала матір віршем «Шлях матері». Студент Інституту природничих наук і туризму Роман Залеський привітав найріднішу композицією «Abrazame», а Роман Попович (Інститут інформаційних технологій) - піснею «Батько і мати». Чуттєвою поезією «Пісня про матір» вразив студент ІІТ  Михайло Івасюта. Тетяна Маковійчук (ІЕМ) виконала пісню «Не треба мамо», а студент Інституту нафтогазової інженерії Владислав Коркін прочитав вірш «Наші матері».  Піснею «Мам», у виконанні студента Інституту архітектури, будівництва та енергетики Захара Кочерги, закінчився відео-концерт, але насолоджуватись ним можна не тільки сьогодні!

Зворушливо привітали свою найріднішу українською мовою і студенти-іноземці підготовчого відділення, які навчаються в ІФНТУНГ всього кілька місяців. Студенти з Еквадору, щоб вшанувати свою матір, підготували емоційне відео-звернення, де кожен дякує мамі за любов, терпіння і опіку. «Te amo, моя мамо!», - каже кожен з них.

В цей день вся наша любов, ніжність, чуйність – Вам – Берегиням роду!

 

Українська