Як це бути президентом?

Людину роблять щасливою три речі: любов, цікава робота і можливість подорожувати. Нещодавно студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відвідали столицю нашої держави — м. Київ. Екскурсія "Відчуй себе президентом" відбулась за ініціативи голови Студентського парламенту університету — Марії Адамович.

Екскурсія була надзвичайно цікавою та пізнавальною. Спочатку студенти відвідали єдиний законодавчий орган нашої держави — Верховну Раду України. З самого початку студенти були вражені красою та масштабами приміщення. Відзначимо, що будівля Верховної Ради є не тільки важливим осередком політичного життя, але й величною архітектурною пам’яткою, в якій вдало поєднується історія і сучасність.

Здійснимо невеличкий екскурс в історію будівництва приміщення нашого парламенту, з яким ознайомились студенти. Над спорудженням будівлі ВРУ працювали протягом 1936-1939 рр. Державна комісія затвердила її у 1939 році, а автора — В. Заболотного було удостоєно Державної премії та призначено головним архітектором м. Києва. Будівля Верховної Ради України є зразком "української архітектурної класики". Будинок увінчує прекрасний купол з металу і скла, через який освітлюється зала для сесійних засідань (розрахована на 1000 місць, загальна площа близько 650 м²). У холі будівлі відбуваються термінові засідання депутатських фракцій і груп, розміщені кулуари для преси.

Загалом, завдяки відвідинам ВРУ студенти поглибили свої знання про основні етапи розвитку історичного парламентаризму, законодавчі процеси, структуру ВРУ, основні завдання та повноваження. Для деяких студентів перебування у стінах ВРУ, атмосфера, яка панувала в приміщенні, стали мотивацією до самовдосконалення, щоб в майбутньому мати можливість гідно представляти інтереси народу України.

Однак, ВРУ не єдине місце, де побували студенти ІФНТУНГ. Вони також відвідали Київську міську державну адміністрацію та Межигір'я. Незабутні враження справила на студентів центральна частина Києва. Тут вони відвідали головну площу країни – Майдан Незалежності, на якій побачили багато пам’яток, скульптур та фонтанів. В центрі площі вразила своєю величчю статуя Берегині — Монумент Незалежності, Лядські ворота, через які колись проходив шлях до Києва, на них встановлено пам’ятник архангелу Михаїлу, фонтан-пам’ятник засновникам столиці (скульптура Кия, Щека, Хорива і  Либідь).

Студенти отримали незабутні враження від екскурсії до столиці нашої держави, а також дізнались багато нової та цікавої інформації. 

Українська