Як реалізувати власні бізнес-ідеї, граючи в LEGO?

В рамках програми Creative Spark та на запрошення Центру розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор»  для учасників проєкту гендерної ініціативи  «Успіх в бізнесі» відбулась тренінг-зустріч з  партнером Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з університету Ковентрі (Великобританія), доктором Річардом Томлінсом. Цікаві та нестандарті тренінги, які базуються на теорії гри, мегапозитивного, досвідченого, відомого в багатьох куточках світу тренера користуються великою популярністю серед викладачів та студентів ІФНТУНГ. І хоча програма курсу, відповідно до якої працюють жінки, передбачає інноваційність із застосуванням практичних кейсів та навчальних матеріалів, адаптацією потреб для слухачів, все ж д-р Томлінс не перестає дивувати та вражати своїм тренінгами.

Сьогодні він передавав мистецтво креативності для реалізації ідей у власному бізнесі  молодим потенційним жінкам-підприємцям за допомогою «LEGOсесії». Чи можливо навчитись презентувати свої бізнес-ідеї, граючись в конструкторами LEGO, елементи яких щедро, яскраво і соковито заповнили кілька столів? Виявляється, що так, що це працює, бо гра розглядається в контексті стабільного розвитку особистості, командного підходу та персональної участі кожного у продукуванні ідей та обміну ними. Серед головних завдань тренінгу – стовідсоткове залучення колективу до продукування, обговорення та реалізації ідей.

Тренінг й справді нагадував гру, в якій місце своїх дітей посіли молоді амбітні жінки. Вони мали за п’ять хвилин створити з елементів LEGO модель, яка б відображала їх як підприємця, а потім усно описати її та відповісти на запитання присутніх, якщо такі будуть. Саме так й відбувається обмін ідеями, їх обговорення та покращення. І все це відбувається у невимушеній, доброзичливій, цікавій атмосфері. Адже ви граєтесь!

Як все відбувалось, дивіться у фотозвіті! А ще – велика подяка доц. кафедри підприємництва та маркетингу Оксані Малинці за точний та доступний переклад з англійської на українську.

Довідково. Проєкт Creative Spark реалізовується в університеті з 2018 року. Це п'ятирічна ініціатива, спрямована на підтримку міжнародних університетських та інституційних партнерств для розвитку підприємницьких навичок та креативної економіки у семи країнах: Україні, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Азербайджані, Вірменії, Грузії, за підтримки Великої Британії. Управління та фінансування програми Creative Spark здійснюється Британською Радою.

Гендерна ініціатива «Успіх в бізнесі» проєкту ПРОМІС впроваджується кафедрою прикладної економіки ІЕМ на території міста Івано-Франківська протягом 6-ти місяців і передбачає роботу з жінками – потенційними підприємницями. Головною метою даного проекту є популяризація та сприяння активізації підприємницького потенціалу українського жіноцтва щодо організації власного бізнесу в сучасних умовах господарювання. На курс навчання зголосилося 98 учасниць, 47 з яких відвідують заняття у листопаді – грудні 2019 року.

Українська