Чиї студентські наукові роботи в галузі «Нафтова та газова промисловість» визнані найкращими?

В  Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу стартував ІІ тур Всеукраїнського конкурсу на кращу студентську наукову роботу в галузі «Нафтова і газова промисловість». Другий етап передбачає захист претендентами своїх робіт, які поступили в оргкомітет галузевої конкурсної комісії та пройшли подвійне рецензування (І етап).

Привітати учасників, модераторів та конкурсну комісію конференції прийшов перший проректор Мандрик О. М. Він підкреслив важливість проведення таких щорічних конференцій на базі ІФНТУНГ, який володіє великою кількістю наукових лабораторії, де працюють наші студенти, де створюються  та впроваджуються нові розробки, де формуються нові покоління вчених та фахівців:

 

«І сьогодні, коли ми визначатимемо кращих студентів-науковців з усієї України – а це 65 представників з 25 закладів вищої освіти, ректор університету, академік НАН України Євстахій Крижанівський та проректор з наукової роботи Ігор Чудик беруть участь у засіданні Президії Національної академії наук України. До слова, ректор представлятиме доповідь «Про наукове забезпечення видобутку вуглеводневої сировини», яка присвячена актуальній для України темі - забезпеченню реальної енергонезалежності держави.

Наш університет випустив понад 60 тисяч випускників, які працюють у різних галузях, в тому числі – й науковій. І нас не може не радувати те, що ІФНТУНГ став майданчиком для презентації такої кількості студентських наукових робіт. Тож бажаю вам успіхів та перемог!».

Привітали учасників й голови секцій: завідувач кафедри видобування нафти і газу ІФНТУНГ,  проф. Кондрат О. Р., директор інституту економіки та менеджменту, проф. Дзьоба О. Г., завідувач кафедри загальної, інженерної геології та гідрогеології,  проф. Хомин В. Р. Адже, відповідно до порядку роботи конференції, підведення підсумків конкурсу-захисту студентських наукових робіт відбуватиметься у п’яти  номінаціях: нафтогазова інженерія; обладнання нафтогазової галузі; енергоефективність, вимірювальні та інформаційні технології в нафтогазовій промисловості; економіка та управління у нафтогазовому комплексі; геологія, геофізика, екологія та геотуризм.

Зацікавленість у молодих наукових кадрах виявила відома фірма «Шлюмберже», яка упродовж багатьох років лідирує у сфері технологій та сервісу для нафтогазової галузі. Для учасників форуму представниця "Шлюмбереже"  Анастасія Шибецька зробила півгодинну презентацію та повідомила, що, попри плідну тривалу співпрацю з рекрутингу фахівців з ІФНТУНГ, фірма готова  взаємодіяти й з іншими ЗВО.

28 березня, після захисту робіт по секціях,  були оголошені та нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів переможці:

1.Секція «Нафтогазова інженерія та обладнання нафтогазової галузі»

           І місце – Руденко Вячеслав та Рубан Дар'я (НТУ цивільного захисту України, м. Харків);

           ІІ місце – Андрейчук Арсен (ІФНТУНГ); Струков Вадим та Риженко Олег (Таврійський державний агротехнологічний університет);   

           ІІІ місце – Казначеєва Анастасія (НТУ «Дніпровська політехніка»), Ковтун Валерій та Голохвост Олександр (Сумський державний університет).

2 Секція «Енергоефективність, вимірювальні та інформаційні технології в нафтогазовій промисловості»

            І місце – Повшенко Олександр (НТУ України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського'');

           ІІ місце – Сапелюк Ростислав (НУ "Львівська політехніка);

           ІІІ місце – Трохимчук Іванна (Луцький НТУ).

3. Секція «ЕКОНОМІКА ТА УПРАВЛІННЯ У НАФТОГАЗОВОМУ КОМПЛЕКСІ»

           І місце – Шкварилюк Марта (ІФНТУНГ);

          ІІ місце – Уницька Ганна (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»);

         ІІІ місце – Головіна Світлана (Херсонський державний університет) та Сингаївська Катерина (Житомирський державний технологічний університет).

4. Секція «ГЕОЛОГІЯ, ГЕОФІЗИКА, ЕКОЛОГІЯ ТА ГЕОТУРИЗМ»

           І місце – Назарков Тарас (Національний авіаційний університет, м. Київ);

           ІІ місце – Дирів Іван (Національний університет "Львівська політехніка");

           ІІІ місце – Кутова Діана (ІФНТУНГ)

Переможців привітали організатори Конкурсу та модератори секцій та підсекцій. Одностайною виявилась думка про те, що в науці росте гідна зміна.

Тож дерзайте, молоді фахівці, науковці, винахідники! Вам вести нафтогазову науку України до вершин!

Довідково.  На виконання наказу Міністерства освіти і науки України №1010 від 18.09.2018 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт  з галузей знань і спеціальностей у 2018/2019 навчальному році» ІФНТУНГ визначено базовим вузом з проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі «Нафтова та газова промисловість».

*При копіюванні матеріалів активне посилання на сайт обов’язкове: http://nung.edu.ua/

 

nakaz_nagorodzhennya_uchasnykiv_19-konvertyrovan.pdf

statystychna_2_dov._minist.2019_monu-konvertyrovan.pdf

 

Українська