Університет серед учасників ІІ українського форуму міжнародної освіти

26-27 березня у Києві проходив Другий український форум міжнародної освіти. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, без сумніву, серед учасників цього заходу. Адже наш ЗВО – основний осередок навчання іноземних студентів на Прикарпатті. В університеті навчаються понад 500 студентів з 42 країн Європи, Азії й Африки. ІФНТУНГ на форумі представляли: заступник директора Центру міжнародної освіти Ірина Литвин та завідувач відділу супроводу навчального процесу Центру міжнародної освіти Олена Заславська.

Також у масштабному заході взяли участь керівники з міжнародного співробітництва ЗВО України, представники організацій, які надають посередницькі послуги з набору на навчання іноземних студентів, провідні експерти в галузі інтернаціоналізації вищої освіти, керівники міжнародних та іноземних академічних установ, які працюють в Україні, представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства закордонних справ України, Державної міграційної служби України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України.

Робота форуму проходила за такими напрямами:

  • інтернаціоналізація вищої освіти в Україні;
  • організація вступу та навчання іноземних студентів;
  • медична освіта в Україні: проблеми та перспективи;
  • ліцензійні вимоги до підготовки іноземних студентів в Україні;
  • організаційні умови доуніверситетської підготовки іноземних громадян в Україні;
  • розвиток співробітництва у сфері міжнародної освіти.

Відзначимо, що форум міжнародної освіти важлива подія не тільки в Україні, але і за її межами. Адже, в епоху глобалізації молодь потребує такої освіти, аби конкурувати на міжнародному ринку праці. Беззаперечно, цей захід збагатить учасників новими знаннями та неоціненним досвідом, стане вагомим кроком у реалізації планів та сприятиме активізації міжнародних зв’язків в освітній сфері.

Українська