Університет готуватиме фахівців для нафтової компанії в Лівії

11 грудня Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідали представники адміністрації лівійської компанії «Wahat Umm Algouzlan». До складу делегації входили: голова штаб-квартири компанії Ахмед Султан (Ahmed Sultan), керівник офісу «Wahat Umm Algouzlan» в Тунісі Чокрі Чаррад (Chokri Charrad), керівник офісу «Wahat Umm Algouzlan» у Східній Європі Меджід Кахлауі (Mejid Kahlaoui).

Гості зустрілись із проректором з науково-педагогічної роботи, проф. Максимом Карпашем, в компетенцію якого входить міжнародна діяльність університету, та директором Інституту післядипломної освіти, проф. Святославом Кісем.

На початку зустрічі проректор ознайомив іноземних гостей з історією та сучасністю єдиного в Україні університету нафтогазового профілю, а також - місцем, яке він посідає у різноманітних рейтингах. Максим Олегович зауважив, що університет знаний у світі завдяки своїй науковій діяльності та випускникам, які працюють у провідних галузевих компаніях Європи, Азії, Африки. У свою чергу лівійські гості, згадавши про всесвітньовідомий престиж нашого університету, наголосили на бажанні збільшити кількість своїх студентів в ІФНТУНГ. Адже йдеться, в основному, про високий рівень і якість освіти , а також про міжнародне визнання, яке їхні співвітчизники одержують у нашому університеті.

Загалом, у фокусі уваги іноземних гостей було налагодження співробітництва у сфері перепідготовки кадрів. ІФНТУНГ обрали не випадково, адже в нас ефективно працює Інститут післядипломної освіти, який має вагомий кадровий потенціал і потужну матеріально-технічну базу для проведення перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів і спеціалістів нафтогазової галузі. Окрім того, сторони зосередились на обговоренні процесу підготовки університетом висококваліфікованих фахівців для нафтвої компанії в Лівії «Ras Lanuf Oil&Gas Processing» (120-150 осіб на першому етапі).

Обидві сторони сподіваються на продовження співпраці, започаткованої візитом делегації до нашого університету.

Українська