Українська армія поповнилась офіцерами-магістрами

Актова зала Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу у святкових передноворічних шатах зустріла курсантів, студентів, адміністрацію, викладачів та працівників університету, батьків та гостей з нагоди вручення дипломів магістра та першого офіцерського звання лейтенанта випускникам кафедри військової підготовки (КВП).

Ці молоді амбітні чоловіки не побоялись обрати у тривожному 2014 році військовий фах, упродовж п’яти років вперто здобували теоретичні знання та практичні уміння і навички, щоб сьогодні успішно виконувати професійні обов’язки заради військової та енергетичної безпеки України. Цей випуск, без найменшого перебільшення, є однією з найважливіших подій, заради якої невтомно працювали. Це підсумок наполегливого навчання курсантів і студентів та самовідданої праці кафедри військової підготовки і всього колективу ІФНТУНГ.

«Дев’ять офіцерів, вперше з магістерськими дипломами – це гордість ІФНТУНГ! Сьогодні у війську чекають їхніх знань, нестандартних мудрих рішень, чесного виконання свого службового професійного обов’язку, –зазначає начальник КВП, полковник Станецький А. І. – Сьогодні вони отримують путівку в доросле самостійне життя. Впевнений, що наші випускники гідно захищатимуть інтереси нашої Батьківщини, високо нестимуть не лише звання українського офіцера, але й авторитет університету. Вже завтра вони відбудуть у військові частини для проходження служби. Тож хочу їм побажати, насамперед, мирного неба над головою, ну й, звичайно, професійного зростання та простого людського щастя».

 По-батьківські тепло привітав новоспечених офіцерів-магістрів ректор ІФНТУНГ Крижанівський Є. І. Він подякував батькам за гідне виховання синів, випускникам побажав доброї долі, служити тільки на відмінно:

 «Ми сповнені гордості за всіх вас. На вас покладають великі надії не лише університет і ваша родина, а й все наше суспільство. Завжди залишайтесь патріотами та примножуйте славу України!»

Про відданість своїй справі, важливість професійного підходу до виконання фахових обов’язків на такій стратегічно важливій ділянці економіки України, високі моральні якості випускників-офіцерів говорили і директор Інституту нафтогазової інженерії Витязь О. Ю. та отець Петро, який поблагословив випускників.

 Оплесками вітали у залі магістрів-офіцерів під час вручення дипломів. Вручити військові квитки випала честь Верановському Ю. В., заступнику Івано-Франківського обласного комісара.

Задоволені дипломами й випускники: «Отримана в інституті фахова підготовка є запорукою вашої успішної служби в практичних підрозділах!»

На завершення дійсні та майбутні офіцери промарширували по головній площі ІФНТУНГ! Відтак – приймали вітання від рідних та близьких, робили фото на згадку!

В добру путь, наші дорогі випускники! Хай Господь береже вас і ваші родини!

Фотозвіт оновлюється.

Українська