Тренінг «Горизонт 2020»: як досягти успіху

Нещодавно у Львові відбувся тренінг для Національних контактних пунктів (НКП) програми «Горизонт 2020», які створені Міністерством освіти і науки України для надання інформації щодо можливостей програми, консультацій потенційних учасників на шляху від ідеї до реалізації проектів, допомоги у пошуку партнерів. Захід організований в рамках проекту C-Energy 2020 V2. Співорганізатором Тренінгу виступив НКП за напрямком «Енергетика», що функціонує на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Від ІФНТУНГ у заході взяв участь директор Центру міжнародного співробітництва, керівник НКП «Енергетика» ІФНТУНГ, доц. Артур Воронич.

Тренінг об’єднав своєю проблематикою представників з України, Молдови і Словаччини. Тренерами виступили експерти з Великої Британії, Естонії та Польщі. Під час заходу фахівці продемонстрували практичні вправи, які можуть використовуватися при роботі з заявниками для підготовки якісніших пропозицій на конкурси програми «Горизонт 2020».

Довідково. Проект C-Energy 2020 V2 фінансується Європейською Комісією в рамках програми дослідження й інновацій «Горизонт 2020». Це 18-місячний проект з координації та підтримки, що має конкретні завдання: покращити знання та навики НКП в галузі енергетики, особливо в тих країнах, які показували низький рівень участі в програмі; підвищити загальний рівень підтримки заявників та полегшити доступ до програми «Горизонт 2020» для завників від нових країн через надання високоякісних професійних послуг енергетичних НКП; сприяти транснаціональній співпраці між НКП в галузі енергетики.

Детальніше про захід: https://ncp.nung.edu.ua/uk/news/trening-dlya-nkp-m-lviv-12062019?fbclid=IwAR2yyxc5Jy8fEsl8NH8GTtX6WRC_pIqpMh2-r_4gpM7kY4gtednTBvsVmK4

   

Українська