Сягни своєї зірки!

Численні регалії академіка Української академії наук Богдана Будзана можна перелічувати довго, але, насамперед, його ім’я пов’язують із першою бізнес-школою на території колишнього СРСР, заснованою далекого 1989 р. – Міжнародним інститутом менеджменту. Цей навчальний заклад живе й розвивається досі. І хоч минуло з того часу вже багато літ і зим, але й багаторічний  очільник цього проекту також не припиняє свого зростання. Його нові іпостасі – коуч та бізнес-консультант власників і керівників бізнесу. Саме в цій якості він завітав сьогодні до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з відкритою лекцією на тему «Роль лідерства в досягненні успіху людини в реалізації її життєвої місії» та з презентацію його нової книги «Дорогою до себе. Майже сповідь».

На зустріч із Богданом Будзаном зібралися студенти Інституту економіки та менеджменту ІФНТУНГ та Інституту гуманітарної підготовки та державного управління, сподіваючись поспілкуватися з досвідченим менеджером в царині бізнес-освiти. І не помилилися, бо на них чекав не монолог гостя, а жвавий діалог з аудиторією. Воно й не дивно, адже йшлося про дуже важливі речі, які зачіпають життя кожного з нас. Четверта індустріальна революція, що змінює у високотехнологічному світі соціальний баланс не на користь людини, створює умови, в яких буде дедалі складніше виживати, а тим більше – шукати своє призначення, місію й самореалізовуватися. Богдан Павлович проілюстрував поточну ситуацію словами засновника Даоського форуму Клауса Шваба: «Четверта революція йде на нас, як цунамі! Вона кардинально змінить те, як ми живемо, працюємо, ставимося один до одного. Подібного масштабу і складності змін людству ще ніколи не доводилося відчувати».

Якщо простіше – мова про те, що роботизація виробництва спричинятиме дедалі більше безробіття у світі й зниження попиту на працівників із низьким рівнем освіти та кваліфікації. Розуміти логіку цього процесу, аби бути в ньому не об’єктом, а суб’єктом подій, надзвичайно важливо, щоби виробити для себе правильну життєву стратегію. Це непросто, коли тобі 18 – 20 років, а довкола – чимало тих, хто, в силу вікових чи статусних ролей, прагне вказувати тобі напрямок руху. Усвідомлюючи це, Богдан Будзан відверто говорив зі студентами про те, як шукати власний шлях і призначення, як сягнути зірки своєї мрії.

До речі, звучало чимало запитань із залу не тільки від студентів – до них долучилися й викладачі, відтак розмова часом переростала в дискусію, в тому числі і з ректором ІФНТУНГ Євстахієм Крижанівським, що, зрештою, викристалізувалася в пропозицію ректора щомісяця зустрічатися зі студентами у форматі відкритого спілкування. Сьогоднішню зустріч сміливо можна вважати його тест-драйвом. А оскільки велась пряма трансляція лекції, ви можете побачити її на власні очі на університетському каналі в YouTube. Цікавого всім перегляду!

  

Українська