Сучасна наука – ключ до завтрашнього енергозабезпечення країни

Міжнародна конференція «Geodrilling ІІІ «Буріння і розкриття пластів -  2019», що відбулась днями в м.Полтаві, зібрала на своїй платформі фахівців нафтогазового сектора економіки з різних куточків світу.

Організатори заходу, ТОВ «Геосинтез Інженірінг» і ТОВ ВЦ «ТіС», та його офіційні партнери уможливили це масштабне зібрання провідних компаній нафтогазової галузі (понад 50 із шести країн) і науковців, дослідження яких стосуються її найактуальнішої проблематики. У 32 доповідях учасників конференції порушувалися найбільш важливі питання, відповіді на які сьогодні закладають підвалини майбутнього енергозабезпечення людства.

Працюють над ними й в Івано-Франківському національному університеті нафти і газу, єдиному профільному нафтогазовому закладі вищої освіти України - саме тут формується інтелектуальний потенціал країни для вирішення проблеми енергетичної незалежності. Напрацювання науковців ІФНТУНГ на конференції представляли проректор з наукової роботи університету Ігор Чудик із доповіддю «Науково-технологічні аспекти нарощування в Україні власного видобутку нафти і газу», директор Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології ІФНТУНГ  Богдан Тершак із доповіддю «Композиційні тампонажні системи для забезпечення надійного кріплення свердловин», завідувач кафедри буріння свердловин Ярослав Фем'як із доповіддю «Становлення, розвиток та інноваційні рішення вітчизняної школи буріння свердловин», професор кафедри буріння свердловин Михайло Мислюк та доцент кафедри буріння свердловин Володимир Богославець із доповіддю «Принципи вибору рецептур бурових розчинів для розкриття продуктивних пластів».

У виступах представників університету йшлося про результати фундаментальних та прикладних досліджень, можливості їх практичної реалізації, а також стратегію розвитку галузевої науки, а в цьому контексті – про плани щодо створення Державної ключової лабораторії проблем нафтогазової енергетики як важливої складової реалізації сучасної безпекової концепції держави.

Презентація доповіді проректора з наукової роботи університету І.І.Чудика «Науково-технологічні аспекти нарощування в Україні власного видобутку нафти і газу»: 120_rokiv_naftogazovoyi_nauky_yak_ponadvikove_intelektualne_nabannya_ukrayiny_1-konvertyrovan.pdf

 

 

Українська