Сувенір для матерів

Якщо квіти для мами – то тільки найкращі, якщо в подарунок – то лиш від душі. Саме такий пишний букет найяскравіших талантів піднесли в дарунок для всіх матерів в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Концерт на їхню честь підготував Центр культури і дозвілля студентів ІФНТУНГ. Директор Центру Іван Тимків розповідає:

Цього року ми запросили більше дітей, адже саме вони – радість наших матерів. Особливий сюрприз – учні ЗОШ №1 м.Івано-Франківська, колектив «Зірка мрії» (60 юних танцюристів!). А ще на сцені – значно більше працівників нашого університету. Хотіли здивувати всіх новими піснями, які раніше не виконувались. Неможливо було обійти тему війни, що нині точиться на сході України, історії матерів, котрі чекають своїх синів і хвилюються за них. Це наші три основи: Матір Божа, Матір Україна і рідна Мама.

Любов’ю до них бринів кожен виступ. Прославою Матері зазвучала молитва «Аве Марія» у виконанні Вікторії Вороніної; а низький уклін тим, хто зростив і виховав сучасних оборонців України, склав колектив народного танцю «Мальви». Співчутливо й відверто розповіли в піснях про материнську долю заробітчанок Анна Дівнич і Каріна Іванюк.

Смуток і радість, проблеми й перемоги тісно переплітаються в долях жінок. Але свято завжди витирає сльози – розважає і смішить, захоплює виром танців і жартів. Так було й цього разу. На хореографічний феєрверк перетворилися виступи танцювальних колективів «Зірка мрії», «Бонеденс» та «D-Crew», дотепними мініатюрами потішила збірна команда КВК «Нафта ЮА+ Протон».

Домашнє, по-сімейному тепле коло університетської родини зібрали урочистості на честь матерів. Ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський у своєму вітанні побажав їм мати якнайбільше приводів тішитися своїми доньками та синами:

-Нехай вони спричиняють тільки ваші сльози радості й завжди підтримують своїми добрими справами. Цей концерт – наша спроба подякувати вам за те, що даруєте життя; що молитесь за ліпшу долю своїх дітей, вболіваєте за майбутнє держави й хочете для них тільки найкращого. За благословення на добре й щасливе життя – уклін вам! Слава матерям!

   

Українська