Студентів КЕП зацікавило нове обладнання кафедри комп’ютеризованого машинобудування

Технічні заклади вищої освіти покликані сьогодні лідирувати у генеруванні нових технологій, створенні нових пристроїв та випуску інженерів, які б почувались у новітній техніці як риба у воді. Як школити висококваліфіковані інженерні кадри, які б могли працювати на стиках наук, проектувати складні керовані технічні об’єкти, стали асами прецезійної механіки та забезпечували виробництво якісно нових модулів, систем і машин з інтелектуальним управлінням?    Кафедра комп’ютеризованого машинобудування запроваджує для цього новітнє лабораторне обладнання, на якому студенти можуть вивчати та моделювати  процеси, вирішувати технічні завдання. Власне це обладнання зацікавило студентів коледжу електронних приладів і вони виявили ініціативу – познайомитись та випробувати новостворені інтерактивні стенди кафедри, які є унаочненням різних процесів автоматики.

«Ці стенди унаочнюють процеси пневмоавтоматики, електропневматики та релейної електричної автоматики. Вони не лише відображають сучасний стан цієї сфери, студенти мають змогу на лабораторних заняттях самостійно вирішувати поставлені задачі, моделюють алгоритм, складають схеми автоматизації того чи іншого процесу, адже стенди інтерактивні, –  розповідає завідувач кафедри КМВ, проф. Віталій Панчук. А історія створення цього обладнання розпочалась з участі наших студентів у Всеукраїнській олімпіаді з мехатроніки – в нас тоді якраз акредитувалась нова освітня програма  «Інженерія  мехатронних систем». Завдання олімпіади стали поштовхом  для створення симулюючого обладнання. У цьому нам фінансово дуже посприяло наше керівництво, але не тільки. Вагомо долучились  й спонсори – Metal Work в Україні та ТОВ «Забава» , ну а вже вся кафедра розробляла, складала, впроваджувала в експлуатацію. Як бачите, гарні новини теж розходяться швидко. І студенти КЕП, які вивчають дисципліни, пов’язані з комп’ютеризованимиі і роботизованими технологіями машинобудування, виявили бажання спробувати».

Студентів Коледжу разом з їхніми викладачами – Пінчук Л. В. та Максимцівим Б. Я., зустріли викладачі та працівники кафедри. Ознайомчу екскурсію для них провів колишній випускник КЕП, а сьогодні студент 4-го курсу Інституту інженерної механіки, капітан команди на Олімпіаді з мехатроніки Дмитро Шубайло. Гостям справді було цікаво, їхній  колишній випускник говорив з ними однією мовою: все зрозуміло, все унаочнено, все можна спробувати. Мабуть, саме таким і повинно бути сучасне навчання, бо відомо, що людина запам’ятовує 85% з того, що робить власними руками! Інженерія мехатронних систем – молодих, креативних, розумних і допитливих. В їхніх руках сьогодні рішення, які ґрунтуються на філософії проектування складних керованих технічних об’єктів.

Якщо відчуваєте, що готові творити майбутнє, то Інженерія мехатронних систем саме для вас!

Українська