Студентська молодь – рушійна сила держави!

Студенти Інституту нафтогазової інженерії й Інститут архітектури, будівництва та енергетики  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Студентська молодь – рушійна сила держави». Науковий форум проходив у Полтавському Національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка.

Мета конференції – створення умов для розвитку талановитих й активних студентів; обговорення актуальних питань ролі студентського самоврядування у реформуванні вищої освіти України; розвиток академічної доброчесності; вирішення проблеми, з якими зустрічаються студенти в самоврядуванні та різних галузях науки.

Загалом до участі в цьому масштабному заході залучено понад 90 активістів студентського самоврядування з України, Польщі, Вірменії, Нідерландів, Азербайджану, Сполучених Штатів Америки.

Учасники конференції презентували доповіді про роль студентського самоврядування в житті університетів і колежів України. Іноземні студенти, представники Корпусу Миру США в Україні розповіли про студентське життя в університетах США, про те, чому потрібно долучатись до студентського самоврядування та як це допоможе самореалізуватись й збудувати успішну кар’єру.

Враховуючи те, що конференція проходила англійською й українською мовами із забезпеченням синхронного перекладу, в учасників була можливість обговорити актуальні питання студентського самоврядування та поділитися досвідом із міжнародними партнерами. Програмою конференції передбачено Skype-зв'язок з студентською радою Американського університету в Вірменії.

Після пленарного засідання, студенти взяли участь в тренінгу, присвяченому розвитку лідерських якостей та навичок роботи у команді, де могли проявити себе у виконанні творчих завдань.

 

 

Українська