Студенти ІФНТУНГ ініціювали в м. Івано-Франківську всесвітню акцію "Година Землі"

Зараз наша планета на порозі великих та невідворотних змін. Тому уже багато років по всьому світу люди гуртуються разом, щоб привернути увагу інших до проблем зі зміною клімату та збереженням навколишнього середовища в якому ми живемо.

Саме тому 25 березня 2017 року о 20:30, більше сотні країн, понад 7 000 міст, безліч організацій та компаній вимкнули світло на одну годину, Годину Землі. Вимкнення світла – це символ стурбованості за майбутнє нашої Планети та заклик до об’єднання задля збереження навколишнього середовища.

 Всесвітню акцію в нашому місті ініціювали та організували студенти Інженерно-екологічного інституту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (директор Мирослав Мазур). Організаційною групою акції є студенти та викладачі інституту: Іван Стеліга, Марина Орфанова, Денис Зорін, Олександр Донець; координатори - Наталя Бринуш, Мар'яна Стонога та Оля Євчук.

Акція відбулася за підтримки міської влади міста Івано-Франківськ, Бюро української греко-католицької церкви з питань екології, магазину «Watsons» , закладу громадського харчування «Best Burger&Pizza», культурно-мистецьої платформи «АртЕфект», екологічної ініціативи «Зелені мурахи», фото та відео оператори VERDANT Studio, фотограф Міша Кондрат, а також Івано-Франківська міська організація політичної партії "Oб'єднання" "Самопоміч".

 В рамка акції було вимкнено освітлення головної площі міста – Вічевий майдан, прилеглу вулицю Незалежності («Стометрівка»), міську ратушу, телевежу та рекламні щити. Зі сцени звучали пісні  у виконанні: Андрія Маврика,Тараса Квітика,Святослава Коновала та Василини Юпин. Під звуки акустичного концерту була виставлена фігура із свічок  60+ (символ Години Землі) та лампочка.

Майбутнє нашої Планети починається з кожного. Але діяти потрібно вже зараз. Невеликі щоденні дії, як океан з крапель, складають рішення екологічних проблем.

 

 

 

 

Українська