Студенти ІФНТУНГ пройшли ознайомчу практику в Університеті Нафти і газу в м. Плоєшті (Румунія)

З 30.10.2016 по 04.11.2016 делегація студентів інституту інженерної механіки  університету  в складі Романа Дмитріва, Ірини Вовк, Арсена Іванчука та Володимира Дворника (група НО-13-1) під керівництвом асистента кафедри нафтогазового обладнання Мосори Ю. Р., на підставі міжнародного договору про співпрацю між вищими навчальними закладами відвідали Університет Нафти і газу в м. Плоєшті (Румунія) для проходження ознайомчої практики.

      Наша невелика делегація була тепло прийнята на факультеті механічної та електричної інженерії та особисто  деканом факультету, професором Іоном Попою. Господарі запропонували насичену навчальну та культурну програми. Під час проходження практики студенти ознайомилися з обладнаними на високому технічному рівні навчально-лабораторною базою університету, бібліотекою, профільними лабораторіями, де проводили різноманітні експерименти, досліди, вивчали будову, принцип роботи сучасного обладнання для видобування нафти і газу, контролю параметрів механізмів, обладнання, в тому числі з використанням сучасного електронного мікроскопа, який забезпечує  300000 кратне збільшення.

Окрім того, студенти відвідали завод “UPETROM – 1 MAI”, розташований в м. Плоєшті, який   виробляє  бурове та нафтопромислового обладнання і з яким тісно співпрацює університет. Обладнання цього заводу широко застосовується в видобувній та переробній  промисловості України. 

Насиченою була і культурна програма. Наша делегація ознайомилися з зразковими побутом та умовами навчання румунських студентів, відвідали музей історії видобутку нафти і газу в м. Плоєшті, міську філармонію, побувала у столиці Румунії м. Бухаресті.

Українська