Студенти ІФНТУНГ можуть навчатись за програмою німецької економіки для України

Сьогодні, 8 квітня, відбулась зустріч студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з координатором стипендіальної програми німецької економіки для України від Торгово-промислової палати Андрієм Гончаруком. Гість розповів присутнім про можливості стажування на провідних підприємствах Німеччини та умови участі у програмі.

Розпочинаючи презентацію програми, пан Андрій наголосив на основній меті програми: «Поєднуючи теоретичні знання, які отримують студенти в університеті, з практичними навиками, ми підтверджуємо, що освіта в Україні має високий знак якості й користується популярністю в країнах Європи».

Загалом, стипендіальна програма німецької економіки для України є проектом двосторонньої співпраці між Німеччиною та Україною, який був ініційований у 2014 році Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Проект надає можливість українським студентам пройти стажування на провідних німецьких підприємствах, які представляють  ключові галузі економіки.

Програма стажування для України започаткована у 2015 році, вона пропонує активним і мотивованим українським студентам, магістрам, аспірантам та випускникам університетів пройти стажування у провідних німецьких компаніях протягом 3-5 місяців. За цей час більше 150 юнаків та дівчат стали учасниками цього проекту та підвищили свою кваліфікацію. Стажування розпочинається щороку 1 лютого. Програма фінансується Німецьким міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ) і компаніями, в яких стажуватимуться українські учасники.

Подати заявку можуть випускники або студенти вищих семестрів (на момент стажування щонайменше закінчених два курси) за такими напрямами: сільське господарство, фінанси, страхування, банківська справа, математика, економіка, дизайн та архітектура, транспорт та логістика, енергетика, машинобудування, економічна інформатика, мехатроніка, цивільне та промислове будівництво, електротехніка, комп’ютерні науки, хімія, політологія, германістика тощо.

Вікове обмеження для стипендіатів – 30 років. Заявник має володіти англійською і/або німецькою мовою. Наявність мовного сертифікату не є необхідною умовою. Більше інформації дивіться на сторінці програми: http://stipendienprogramm-ukraine.de/
Заявки подаються з 01.05 до 15.06.2019 на електронну адресу: bewerbungen-giz-stipendienprogramm-ukraine@giz.de

Не зволікайте! Пробуйте! Адже найкраще у житті отримують не найкращі, а найактивніші!

Українська