Студенти ІФНТУНГ відвідали Краківську гірничо-металургійну академію ім. Сташиця

Навчання в університеті – це прекрасний період для кожної молодої людини, яка робить перші кроки в доросле життя, збагачений широкими перспективами, можливостями,  новими знаннями та знайомствами.

Серед основних можливостей під час навчання в ЗВО ‒ обмін студентами між університетами. Так, в рамках реалізації проекту «Міжнародне співробітництво в нафтогазовій освіті як відмінний тренінг підприємництва та професійних навиків» студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Краківської гірничо-металургійної академії імені Сташиця (AGH) мали таку можливість.

Реалізація проекту розпочалась в ІФНТУНГ. Нещодавно польські студенти протягом чотирьох днів перебували в нашому університеті. Вони відвідали низку лекцій, круглий стіл, змогли відтворити свої креативні здібності зі зваркою, взяли участь в цікавому квесті територією університету, провели хімічні експерименти в лабораторії  кафедри буріння, побували на екскурсії в Науковому містечку «Нова Енергія» та музеї нафтопромислів Галичини в м. Надвірна, відвідали ОДА та помилувались мальовничим Івано-Франківськом.

Минулого тижня, 22-27 жовтня, реалізація проекту продовжилась в Краківській гірничо-металургійній академії. За п’ять днів перебування в AGH студенти ІФНТУНГ встигли інтегруватись з культурою та звичаями країни. За цей час вони познайомились не лише з польськими студентами, а й з представниками інших країн, які там навчаються.

Краківська гірничо-металургійна академія ім. Сташиця гостинно зустріла наших студентів та викладачів. Навчання, лекції вдалось поєднати з безліччю екскурсій, які організовували для того, щоб якнайбільше познайомитися з культурою та звичаями країни.

У рамках перебування в AGH cтуденти відвідали цикл лекцій польських професорів, спілку нафтогазових інженерів SPE, ознайомились з  діяльністю університету й роботою лабораторій. Також наші студенти мали можливість побачити експозиції в музеї нафтопромислів в м. Кросно та побувати в музеї історії закладу освіти та в Технікумі буріння. За результатами програми українсько-польських обмінів студентів ІФНТУНГ та AGH учасникам були вручені дипломи.

Загалом, студенти ІФНТУНГ дуже задоволені своїм перебуванням в польському ЗВО, вони і надалі готові пізнавати світ та отримувати нові знання.

Учасники програми подякували організаторам за надані можливості та нові знайомства, а саме: директору Інституту нафтогазової інженерії Витязю О. Ю., доц. Мельниченку Ю. Г., доц. Богославцю В. В., доц. Дубей О. Я., проф. Яну Зяї (Jan Ziaja) та студентському відділенню SPE.

 

Українська