Студенти ІНГІ засвітились на Міжнародному студентському конгресі в Румунії

Кращі студенти Інституту нафтогазової інженерії, активні члени студентського відділення SPE в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу – Токач Едуард (гр.НІ-16-2), Пилипчук Святослав  (гр.ПС-15-1), Волошенко Олександр (гр. ПС-15-1) взяли участь у роботі Міжнародного студентського конгресу SPE «Constantin Gh. Popa Paper & Poster Contest», який проходив з 2 по 5 травня 2019 р. в Університеті Нафти і Газу в м. Плоєшті (Румунія).

У роботі міжнародного форуму взяли участь близько 60 студентів та молодих науковців з восьми країн світу (Румунія, Польща, Росія, Україна, Сербія, Іран, Угорщина, Індонезія). Робота учасників була надзвичайно плідною: це і конкурс робіт та презентацій - постерів серед  студентів та молодих науковців, й дискусія про перспективи видобування сланцевого газу в промислових цілях та про вплив вибору професії інженера нафтогазової промисловості на життя в цілому, й круглий стіл офіцерів студентських відділень SPE, де обговорювались нові стратегії розвитку відділень, використання видатних ресурсів SPE для професійного розвитку, й обмін досвідом між офіцерами студентських відділень та поради від президента SPE International  Darcy Spady. 

Почесними гостями заходу були  Darcy Spady, президент SPE International 2018,  Президент Румунської секції SPE Александру Драгомір.  Крім того, в роботі Конгресу взяли участь представники компаній Rompetrol, Delgaz, Mopeka, Conpet, Novomet. Фірма «Novomet» продемонструвала свої нові роторні насоси, компанії-спонсори  – свої презентації, ознайомивши учасників конференції зі стратегіями розвитку та своєю діяльністю.

Для студентів також була організована екскурсія в музей історії розвитку нафтогазової промисловості Румунії в м. Плоєшті. 

Велика подяка за можливість взяти участь в конгресі, за сприяння та фінансову допомогу учасники виражають директору ІНГІ О. Ю. Витязю, куратору студентського відділення SPE в ІФНТУНГ Ю. Г. Мельниченку та голові Студентського Парламенту університету М.В. Адамович.

  Панельна дискусія

Вручення сертифікату Олександру Волошенку

Українська