Студенти отримали практичні знання з нафтохімічного виробництва

Нещодавно студенти 3 і 4 курсів спеціальностей «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища» й «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» кафедри екології Інституту природничих наук та туризму з навчальною екскурсією відвідали ТОВ «Карпатнафтохім» (м. Калуш).

Студентів ознайомили з діяльністю підприємства, технологічним процесом виробництва олефінів, етилену, поліхлорвінілової смоли та каустичної соди. У Цеху нейтралізації і очищення промислових стічних вод вони також мали можливість дізнатись про екологічні проблеми водоочищення промислових вод нафтохімічного виробництва.

Організатор навчальної поїздки, доцент кафедри екології Орфанова Марина Михайлівна відзначила: «Екскурсія дозволила майбутнім фахівцям-екологам отримати практичні знання з нафтохімічного виробництва, наочно ознайомитись з наявними галузевими екологічними проблемами, причинами їх виникнення та природоохоронними заходами щодо зменшення техногенного навантаження технологічного процесу на навколишнє середовище».

Завідувач кафедри екології, професор Адаменко Ярослав Олегович підкреслив необхідність проведення ознайомчо-навчальних екскурсій на підприємства різних галузей промисловості Івано-Франківської області.

«Проведення таких екскурсій для студентів сприятиме якісній підготовці фахівців-екологів», - зазначив директор Інституту природничих наук і туризму, доцент Омельченко Валерій Григорович.

Висловлюємо подяку керівництву ТОВ «Карпатнафтохім» за сприяння у проведення екскурсії.

Українська