Студенти-екологи побували в самому «серці» біогазового заводу!

В рамках укладеної угоди про співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та провідною агрокомпанією Прикарпаття «Goodvalley», яка належить данським інвесторам,  студенти 2 курсу кафедри екології (ЕКО-17-1 і ТЗ-17-1) Інституту природничих наук і туризму відвідали з ознайомчою екскурсіє виробничі потужності фірми. Майбутні фахівці зі збереження довкілля змогли ознайомитись з екологічно безпечною моделлю сільськогосподарського виробництва, побачити як виробництво комбікормів поєднує рослинництво і тваринництво, а технологічний процес комбікормового заводу відповідає високим європейським стандартам якості продукту та охороні довкілля.

Для присутніх компанію  презентувала її працівниця Леся Розметанюк, до слова, випускниця кафедри екології ІФНТУНГ. Вона розповіла студентам про результати використання органічних добрив у сільському господарстві та як на практиці не завдавати шкоди навколишньому середовищу. А під час екскурсії студенти побачили високоякісну техніку, яка використовується на полях компанії «Ґудвеллі Україна».

Студенти почули багато цікавого від працівниці компанії Іванни Якубовської  про ефективну систему переробки органічних відходів, і найголовніше - побачили технологічний процес отримання біогазу на біогазовому заводі, який використовується для  виробництва "зеленої" та теплової енергії. Усі охочі мали змогу  не тільки зазирнути у саме «серце» заводу, але й зайти всередину.

Організатори поїздки – викладачі кафедри екології Марина Орфанова і Наталія Москальчук, студенти щиро подякували керівництву «Goodvalley» за можливість відвідати компанію, а працівникам  Л. Розметанюк та І. Якубовській  – за цікаву та пізнавальну екскурсію.

 

Українська