Стратегія ІФНТУНГ до 2025 року як програма подолання викликів сучасної вищої освіти

Саме так сприйняли документ про розвиток університету члени Вченої ради, одноголосно проголосувавши за її затвердження. Стати технологічним університетом дослідницького типу, що активно впливає на енергетичну безпеку держави та готує освічених і готових до кар’єри членів суспільства для місцевої громади, національного та міжнародного бізнесу – таким бачить університет в майбутньому адміністрація, викладачі, науковці та сьогоднішні студенти.

«Ми поставили амбітну мету, - зазначив ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський. -   У нашій стратегії ми систематизували цінності ЗВО, врахували думки та пропозиції працівників. Її виконання – це послідовні кроки для подолання викликів і ризиків, які стоять перед нашим університетом. І про які виклики йдеться ми зрозуміли після зустрічі з заступником Міністра освіти і науки України. Якщо нам збільшили фінансування університету, то це тому, що ми постійно розвиваємось, робимо щось краще за інших. Сьогодні є великий запит на інновації від держави, які ІФНТУНГ може постачати на ринок, заробляючи при цьому немалі гроші. Наші науковці готові виконувати такі складні завдання».

І сьогодні Євстахію Івановичу на підтвердження своїх слів випала приємна місія вручити атестат доктора технічних наук проф. кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем Стрілецькому Ю. Й., атестати доцента – заступнику директора ІНГІ Богославцю В. В. та доц. кафедри будівництва та енергоефективних споруд Андрусяку А. В. Ректор також вручив медаль «За заслуги перед ІФНТУНГ» кращим науковцям університету – завідувачу кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій Семенцову Г. Н., який стояв біля витоків ІФНТУНГ та своєю невтомною багаторічною працею розбудовував університет, та  доц. кафедри геології та розвідки нафтових і газових родовищ Лозинському О. Є. за невтомну працю на благо університету.

На Вченій раді піднімали також низку інших важливих питань: про сприяння у працевлаштуванні випускників університету (доповідач – проректор з НПР Куровець С. С.), про результати рейтингу науково-педагогічних працівників за 2019 р. (доповідач – проректор з НПР Гораль Л. Т.), затвердження «Положення про навчання бакалаврів» (доповідач – начальник навчального відділу Штанько Я. В.), затвердження «Положення про психологічну службу ІФНТУНГ» (доповідач – практичний психолог Береза С. О.) тощо.

Прозвітував про результати відрядження до Краківської гірничо-металургійної академії ім. С. Сташіца перший проректор Мандрик О. М.

Варто зазначити, що левова частка розглянутих питань стосувалась стратегії розвитку університету, покращення ефективності його діяльності, подолання викликів та ризиків, які стоять перед українською вищою освітою загалом.

Українська