Секрети HR-менеджерів

У рамках вивчення дисципліни «Управління персоналом» викладачі кафедри менеджменту та адміністрування Інституту економіки та менеджменту ІФНТУНГ (проф. Кінаш І.П. та ас. Порайко-Мацькевич О.Ю.) організували для студентів III-го курсу спеціальності «Менеджмент» (МН-17-1 та МН-17-2) зустріч із представником компанії «Eleks Ivano-Frankivsk». Cтуденти отримали чудову нагоду дізнатися про сучасні тенденції управління персоналом на прикладі IT-бізнесу.

Координатор із навчання «Eleks Ivano-Frankivsk» Овсянецька О.Ю. розповіла студентам про особливості добору, відбору кадрів, про формування колективу та сприятливого мікроклімату в ІТ-компанії. Пані Ольга зазначила, що в сфері ІТ виникає необхідність пошуку нових механізмів, інструментів управління персоналом для забезпечення ефективної роботи та професійного розвитку талановитих спеціалістів.

Головна мета зустрічі — роз’яснити студентам роль HR-менеджера в компанії. Слухачам було цікаво дізнатися, як стати HR-менеджером, якими якостями він повинен володіти, й чому це – важка робота. Також студенти ознайомилися з практичними аспектами діяльності проєктного менеджера в IT (Project Manager): Ольга Овсянецька наголосила, що хороший фахівець повинен одночасно розуміти вимоги клієнта, задовольняти потреби компанії й ефективно працювати в команді, яка виконує проєкт.

Зокрема, було розглянуто необхідні в IT-бізнесі вміння й навички  міжособистісного спілкування, ведення переговорів, роботи в команді, самоорганізації, тайм-менеджменту тощо. Однією з головних вимог до будь-якого сучасного грамотного фахівця, в тому числі в ІТ-галузі, є володіння англійською мовою (важливе знання англійської мови щонайменше на рівні В1, вміння листуватися з клієнтами та відповідати на їхні запитання).

Зустріч виявилася цікавою та корисною для майбутніх менеджерів, які отримали нові знання та мотивацію до особистого зростання.

Українська