Рекордний онлайн-марафон вишиванок

Українська вишиванка – це наша гордість, наш національний код й автентична ознака! Саме тому День української вишиванки – це особливе свято для нас, це свято національної єдності, яке покликане зберегти народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців у всьому світі.

Українці мають чим пишатись і вкотре доводять, що є одним із кращих українських народів. Щоб ще гучніше про це заявити стало доброю традицією проводити святкові флешмоби вишиванок по всій Україні. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу завжди долучається й бере активну участь в проведенні таких святкових заходів. Цей рік не виняток, незважаючи на карантин. Як науковці шукають різні підходи до вирішення будь-якої проблеми, так і ми запропонувати творчу альтернативу традиційного святкування Дня вишиванки (#день_вишиванки_2020 #іфнтунг #карантин  #святкую_вдома) - онлайнакцію у соціальних мережах facebook та instagram, щоб наші працівники, студенти мали можливість одягнути свою вишиванку (стару, нову, вишиту під час карантину своїми руками) чи навіть вишиту захисну маску і, таким чином, об`єднатись.

Своїми світлинами у чудових вишиванках (кольорових чи більш стриманих, вишитих хрестиком, гладдю чи бісером) протягом чотирьох днів на офіційних сторінках ІФНТУНГ у соціальних мережах ділились представники адміністрації університету, студенти, аспіранти, викладачі,  працівники різних структурних підрозділів і що особливо приємно – наші випускники з різних куточків світу! За їхніми словами, одягнувши вишиванки, вони відчувають єдність та приналежність до українського народу, також цим показують любов і повагу до країни, в якій проходили їхні студентські роки. Крім того, яскраві барви наших вишиванок нагадують іноземцям кольори рідних країн. Загалом, до онлайн-марафону вишиванок долучилась рекордна кількість учасників - більше 500!

День вишиванки 2020 присвячується українській родині та родоводу. Тішить те, що в цей особливий день ми вкотре згуртувались навколо національного символу самобутності українців,  патріотичного духу та любові до рідної української землі і показали, що ми справжня університетська родина! Ми всі разом, ми єдині, навіть дистанційно!

На учасників онлайнакції чекає приємний сюрприз – із надісланих світлин буде створений фотоколаж, який розмістимо в головному корпусі університету, щоб завжди згадувати про таке несподіване святкування в умовах пандемії. А зараз переглянути всі фото учасників флешмобу можна за хештегами:  #день_вишиванки_2020 #іфнтунг #карантин  #святкую_вдома (https://www.facebook.com/IFNTUOG/) .

Українська