Підписання Меморандуму про співпрацю між Головним територіальним управлінням юстиції в Івано-Франківській області та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу

 

02 березня 2017 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Головним територіальним управлінням юстиції в Івано-Франківській області та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, участь у якому взяли: Гайда Андрій Ігорович - в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, Крижанівський Євстахій Іванович - ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Ковальчук Володимир Дмитрович – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, Цуркан Володимир Михайлович - заступник начальника управління державної реєстрації - начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації головного територіального управління юстиції, Шумська Катерина Іванівна - в.о. начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти головного територіального управління юстиції, викладачі та студенти університету.

Адміністрація університету надає велике значення правовій обізнаності студентів, саме тому і був підписаний даний меморандум.

Меморандум передбачає налагодження конструктивного діалогу, мобілізацію ресурсів, об’єднання зусиль, заохочення кращої практики та координацію діяльності для підвищення рівня правової освіти населення, реалізації права на безоплатну правову допомогу в межах Івано-Франківської області, реалізації державної та регіональної програм розвитку освіти та ін.

З вітальним словом до присутніх звернувся Євстахій Крижанівський, який відзначив важливість підписання даного меморандуму про співпрацю, оскільки її основною метою є  створення умов для здобуття правових знань студентами та сприяння захисту їх порушених прав.

В рамках заходу, Андрій Гайда ознайомив студентську молодь із реформами та сервісами Міністерства юстиції України, які впроваджуються з метою спрощення механізму реалізації прав людини. Зокрема,  доповідач звернув увагу на проекті «Шлюб за добу», врученні свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках, он-лайн будинку юстиції та утворенні Бюро правової допомоги.

Детально про діяльність новоутворених Бюро правової допомоги, їх місцезнаходження та повноваження розповів Володимир Ковальчук.

Українська