Про співпрацю в освітній та енергетичній галузях між Україною та Норвегією

Нещодавно, 18 грудня, в науковому містечку «Нова Енергія» відбулось урочисте вручення дипломів випускникам програми перепідготовки і соціальної адаптації військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей в рамках міжнародного проекту «Україна – Норвегія», який фінансується  Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія. З цієї нагоди Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідав старший радник Посольства Норвегії в Україні з питань співробітництва та розвитку Петтер Баук, який, як виявилось, є нащадком князя Ярослава Мудрого у 32 поколінні.

Така подія зацікавила журналістів ОТБ «Галичина», які виявили бажання із «перших уст» почути думку іноземного гостя про особливості співпраці  України та Норвегії в різних галузях, а також про успішну реалізацію проекту «Україна – Норвегія» від проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаша Максима Олеговича.

В процесі спілкування гості ефіру дійшли висновку, що в України та Норвегії є чимало точок дотику, на яких базується співпраця між країнами:

- питання безпеки,

- спільні європейські цінності,

- спільні інтереси,

- спільна історія, яка потребує ґрунтовнішого дослідження.

Також Петтер Баук відзначив, що бачить потенціал в співпраці з ІФНТУНГ в енергетичній та науковій галузях.

Про ці та інші питання в актуальному інтерв`ю на ОТБ «Галичина» проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаша М. О. та старшого радника Посольства Норвегії в Україні з питань співробітництва та розвитку Петтера Баука:

Українська