Програма Erasmus+ розширює перспективи

Делегація Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу у складі першого проректора О.М. Мандрика, директора Інституту нафтогазової інженерії О.Ю. Витязя та директора Інституту природничих наук і туризму В. Г. Омельченка взяла участь у Міжнародному  тижні партнерів Erasmus+ «The Firs Erasmus+ International Staff Week at AGH UST», який проходив з 25 лютого по 1 березня цього року в Гірничо-металургійній академії імені Станіслава Сташица (Краків, Польща).

Як ми вже повідомляли, на заході, присвяченому  20-річчю програми Erasmus, зібрались представники-партнери AGH 12 університетів з 9 країн світу: Університету Сан-Дієго (США),  Белградського університету (Сербія), Ханойського університету гірничої справи та геології (В’єтнам), Університету  імені  аль- Фарабі (Казахстан), Токійського університету (Японія), Тиранського університету (Албанія), Північно-Казахстанського державного технічного університету імені Д. Серікбаєва (Казахстан) та ін. Єдиними представником України на форумі був ІФНТУНГ.

Програма міжнародного заходу була цікавою і насиченою різними заходами та зустрічами. Захід відкрив проректор зі співробітництва AGH проф. Єжи Ліс. Цікавими були презентації координатора програми Erasmus в AGH проф. Тадеуша Пайонка та керівника департаменту міжнародних зв'язків Марти Форись, в яких вони розповіли про 20-річний досвід участі в програмах Erasmus. В ході обговорення результатів партнерської співпраці у рамках програми Erasmus+ наш університет представив перший проректор Олег Мандрик.

Надзвичайно важливим пунктом заходу став обмін досвідом серед університетів. Були обговорені й інші важливі моменти: перспективи подальшої співпраці у рамках програми, пошуки нових ідей та форм роботи, можливості укладення договорів з іншими університетами-партнерами, що передбачають обмін студентами, стажування професорсько-викладацького складу, студентську практику, написання та реалізацію спільних проектів.

Делегація з університету в рамках програми брала участь в різноманітних  семінарах та круглих столах, зокрема „Erasmus+ Partner Countries Programme”, «Cultural preparation – Hints to improve mobility experience», «International Day 2019», «Multicultural AGH UNESCO DAY».

Для учасників заходу були організовані екскурсії в анехоїчну (беззвучну) камеру та суперкомп'ютер «Prometheus».

Усі учасники нашої делегації отримали сертифікати за участь у Міжнародному  тижні партнерів Erasmus+. 

Українська