Президент України відвідав ІФНТУНГ

Сьогодні, 18 вересня, в рамках робочого візиту в Івано-Франківську область Президент України Володимир Зеленський відвідав стадіон спортивного комплексу ім. А. П. Гемби Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, який належить до локацій ініційованої Президентом України  Національної програми  «Велике будівництво»..

Результатами робіт, проведених з реконструкції стадіону, очільник Держави залишився  задоволений. Відповідаючи на запитання журналістів, Володимир Олександрович підкреслив, що об’єктів програми «Велике будівництво» на Прикарпатті чимало, однак, на жаль, не всі так потужно просуваються у своїй реалізації вперед як спорткомплекс ІФНТУНГ. Особливо це стосується доріг, дитячих дошкільних та медичних закладів. Але таким стадіоном справедливо може пишатись не лише Івано-Франківщина, а й уся країна. Це – неоціненна інвестиція в розвиток українського спорту.

Високого гостя зустріло керівництво ІФНТУНГ: ректор Євстахій Крижанівський, перший проректор Олег Мандрик, проректори з науково-педагогічної роботи Ліліана Гораль і Сергій Куровець та директор господарського комплексу Анна Дівнич. Євстахій Іванович коротко проінформував Президента України про виконані роботи. А це – і поліуретанові бігові доріжки, і газон футбольного поля з автоматичним поливом та освітленням, і нові глядацькі трибуни.

На Прикарпатті з нетерпінням чекають на сертифікацію та відкриття стадіону спорткомплексу ІФНТУНГ, реконструйованого у відповідності до міжнародних вимог. Адже це створює  потужну базу для тренувань і змагань високого рівня. І, звісно, розширить можливості  викладачів кафедри фізичного виховання та спорту, які виховали не одну плеяду спортсменів всеукраїнського та міжнародного рівнів, серед яких – майстри спорту України, призери чемпіонатів Європи та світу, заслужені тренери України, переможці олімпіад.

Щоб запустити стадіон високо рівня в експлуатацію, потрібні великі інвестиції, кваліфіковані кадри, сучасна техніка та оригінальні інженерні рішення. На цьому неодноразово наголошував ректор ІФНТУНГ. Тож для скептиків, які постійно задаються питаннями «Чому так довго чи повільно?»  –  Рубрика «Довідково».

Довідково. В регіоні, на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу функціонує спортивний комплекс ім. Гемби А. П., який є другий в Україні за масштабами (5 га) та єдиний в області, який відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд. Він включає легкоатлетичний стадіон, 5 спортивних залів, які відповідають вимогам проведення Всеукраїнських змагань, 25-метровий плавальний басейн; легкоатлетичний манеж; тренажерний зал; зал для настільного тенісу, де проводяться змагання Міжнародного рівня, а також зал, пристосований для спортсменів з проблемами опорно-рухового апарату; футбольне поле; 4 спортивних майданчики; сауну, масажний кабінет та кабінет лікарського контролю. Спорткомплекс ІФНТУНГ був введений в експлуатацію ще у 1980 році, тому потребував значних капіталовкладень на оновлення.

Українська