Попереду – великі перспективи: науковці ІФНТУНГ готові допомагати об’єднаним територіальним громадам

24 січня 2019 р. представники Івано-Франківського національного університету нафти і газу взяли участь у зустрічі голів міст та керівників ОТГ Прикарпаття, що була ініційована регіональним відділенням Асоціації міст України, де порушувались актуальні проблеми місцевого самоврядування. Розглядались, зокрема, питання фінансового забезпечення галузевих реформ, що впроваджуються на місцях; енергоефективності; обговорювались децентралізаційні процеси в регіоні.

Університет не міг залишитись осторонь такої події, оскільки успішний розвиток місцевого самоврядування можуть забезпечити тільки висококваліфіковані спеціалісти, управлінці. ІФНТУНГ пропонує громадам свою допомогу в їх підготовці та перепідготовці: тут можуть підвищити кваліфікацію працівники, які потребують додаткових знань для виконання функцій, діапазон яких розширився, у зв’язку з адміністративною реформою. А перспективні молоді представники громад можуть здобувати в університеті освіту, паралельно працюючи на місцях - навіть виконувати наукові роботи, тематика яких відповідатиме потребам громади.

На засіданні виступили проректор ІФНТУНГ з науково-педагогічної роботи, проф. Олег Мандрик та директор Інституту післядипломної освіти, проф. Святослав Кісь, які ознайомили присутніх із широким спектром можливостей, які відкриває університет для представників ОТГ. Це, в першу чергу,  здобуття другої вищої освіти за безпосереднім фахом роботи. Для керівників це може бути «Публічне управління та адміністрування», «Менеджмент організацій та управління». Для бухгалтерів, землевпорядників та ін.- підвищення кваліфікації за багатьма спеціальностями з випусковою роботою та отриманням свідоцтва державного взірця. А оскільки вимога часу – це постійне підвищення кваліфікації, ІФНТУНГ пропонує проведення на його базі круглих столів і тренінгів.

Особливий інтерес  учасники зустрічі виявили до представлених нових спеціальностей, які щойно відкриті в університеті  й безпосередньо стосуються  діяльності ОТГ, зокрема «Управління проектами», «Регіональна економіка», «Публічне управління та адміністрування». Йшлося також про спільне напрацювання проектів розвитку місцевого самоврядування.

Це – лише початок великої  роботи, яка відкриває перспективу  успішного розвитку об’єднаних територіальних громад Прикарпаття за підтримки науковців Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

 

Українська