Поморська академія в Слупську відзначає 50-літній ювілей

Наші давні та надійні партнери – Поморська академія в Слупську (Польща) відзначає свій 50-літній ювілей. Академія є результатом успішної діяльності не одного покоління викладачів та студентів. Серед її досягнень перші позиції займає навчання молоді, мотивування студентів до здобування знань, самоосвіти та постійного розвитку. 50 років для навчального закладу це – зрілість, підтверджена науковою та освітньою діяльністю, яка дає підстави Поморській академії в Слупську посісти гідне місце серед польських ЗВО.  

У святкуваннях та урочистостях з нагоди ювілею, які відбулись 24-25 травня цього року в Слупську, взяла участь й делегація Інституту економіки та менеджменту Івано-Франківського національного технічного університету  нафти і газу у складі: директора ІЕМ, проф. Дзьоби О. Г. та заступника директора ІЕМ, доц. Вербовської Л. В.

 Напередодні урочистостей високоповажні гості з ІФНТУНГ зустрілись з адміністрацією Поморської академії – ректором, проф. Збігнєвом Осадовським, проректором Данутою Гєрчинською, деканами, професорсько-викладацьким складом та студентством. Олег Григорович передав сердечні вітання від ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського ректору Академії З. Осадовському, Сенату, науково-педагогічному колективу та студентам з ювілеєм та побажав їм успіхів в освітній та науковій діяльності. Були обговорені також перспективи розвитку наукової співпраці та програм студентських обмінів.

Урочистий вечір, під час якого була представлена у ретроспективі історія Академії, відбувся у філармонії м. Слупська. А продемонстровані  архівні фото викликали у присутніх приємні емоції та зворушливі ностальгічні спогади. Завершився вечір святковим концертом.

В рамках візиту до Слупська представники ІФНТУНГ познайомились з новинками матеріально-технічної бази Академії – лабораторіями, тренажерними залами з імітаторами та симуляторами. Особливо вразив тренажерний зал для визначення станів та хвороб людини для студентів-медиків. Крім того, в рамках заходів зі святкування 50-літнього ювілею Академії відбувся ювілейний Балтійський науковий фестиваль, який проходив на території кампусу Поморської академії. Цікаві ігри, досліди та атмосфера розваг привабила багато містян з дітьми, яких годі було потім забрати додому. Прекрасна нагода для профорієнтації: розвивати допитливість та показувати шлях до знань.  Незабутні враження залишились також від екскурсії старовинним Слупськом.  

ІФНТУНГ вітає з ювілеєм Поморську академію в Слупську і за польською традицією бажає 100 lat!!!!!!!

 

Українська