Першокурсники «в ефірі»

Розпочався новий навчальний рік. Тисячі студентів поміняли звичні уроки та школу на пари і університет. Поступлення у виш – важливий крок у житті кожного, але не менш важливим є прийняття правильного рішення щодо навчального закладу, адже цей вибір формуватиме майбутнє випускника.

Цього року понад 2150 першокурсників поповнили університетську спільноту ІФНТУНГ. Ми вирішили поцікавитися у «новоспечених» студентів чому їхній вибір випав саме на національний технічний університет нафти і газу, як їм дається навчання та що найбільше подобається/не подобається.

 

Марцинків Богдан

Інститут нафтогазової інженерії

Гр. НБ-14-1

 

1. Чому Ви обрали для навчання саме Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу?

Я вирішив, що хочу навчатися в ІФНТУНГ, тому що це єдиний університет в Україні нафтогазового спрямування. Ще в молодших класах я зрозумів, що освіта в мене буде технічна: математика і фізика – мої улюблені предмети. Для правильного вибору професії я звернув увагу на статті у журналах і на сайтах в Інтернеті. Вирішальну роль у виборі ВНЗ зіграла нинішня ситуація в моїй країні, адже енергетична незалежність України сьогодні, як ніколи, важлива.

2. Які у Вас враження від першого місяця навчання?

Враження чудові, я б сказав навіть захоплюючі. Університет – це насамперед люди, які в ньому працюють, викладають і діляться своїми знаннями та досвідом. Я вражений кількістю докторів наук, професорів, доцентів. Окрім того, мені сподобались хороші лабораторії та спортивна база університету.

3. Що сподобалося найбільше?

Досить важко виокремити щось одне. Найбільше сподобалось компактно розташоване студентське містечко, яке включає в себе все необхідне – навчальні корпуси, гуртожитки, стадіон, басейн, культурно-мистецькі центри.

4. З якими труднощами зіткнулись?

Поки труднощів не виникало. Важко звикнути до того, що пари починаються о 08:00 та вчитися необхідно в суботу. Але, напевно, це труднощі для школяра, а не для студента. 

 

Катрич Василь

Інститут нафтогазової інженерії

Гр. ВНГ-14-2

 

1. Чому Ви обрали для навчання саме Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу?

Я поступив до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з двох міркувань. По-перше, це єдиний університет на теренах України нафтогазового профілю. Також він вважається одним з найкращих технічних закладів Західного регіону України. По-друге, мої батьки, дідусь та бабуся закінчували цей університет – я йду по їхніх стопах.

2. Які у Вас враження від першого місяця навчання?

В університеті панує дружня та тепла атмосфера. Адміністрація та викладачі – чуйні люди, які завжди допоможуть вирішити будь-яку проблему. Загалом у мене склались дуже хороші враження про цей навчальний заклад.

3. Що сподобалося найбільше?

Територія університету є дуже чистою та охайною. Викладачі ставляться до студентів з повагою та розумінням. В бібліотеці знаходиться велика кількість науково-технічної літератури.

4. З якими труднощами зіткнулись?

На щастя, за своє студентське життя, (жартує студент) я ще не стикався з будь-якими труднощами. 

 

Пауло Альберто Жоржіна

Інститут нафтогазової інженерії

Гр. НСіа-14-1

 

1. Чому Ви обрали для навчання саме Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу?

В мене є багато друзів, які розповідали про цей університет, тому я був дуже зацікавлений. Також у моїй країні є багато корисних копалин, таких як нафта, газ, цинкові руди. Навчаючись у цьому університеті, я зможу отримати якісні знання в даній сфері і згодом стати хорошим спеціалістом. Ще два роки тому, в 2012 році я вирішив приїхати в Україну. Це було моє особисте рішення і я про нього зовсім не шкодую. Мої батьки казали, що будуть дуже сумувати за мною, але щоб чогось добитись в житті, я вирішив навчатись за кордоном.

2. Які у Вас враження від першого місяця навчання?

Я дуже радий, що поступив у цей університет. Мене обрали старостою групи. Особливо мені подобаються викладачі – вони дуже розумні. Серед улюблених предметів – «Хімія» та «Основи нафтогазової справи». Я впевнений, що знання фахових предметів неодмінно пригодиться в житті і на роботі. Щоб стати першокурсником, мені довелось старанно працювати на підготовчому відділенні університету. По закінченню навчання ми здавали іспити з математики, хімії, фізики, української мови, за результатами яких нас зарахували на навчання.

3. Що сподобалося найбільше?

В університеті я познайомився зі студентами з різних країн. Ми всі, як одна велика родина, як рідні брати і сестри. Є також багато друзів з України. Ми допомагаємо одне одному і завжди підтримуємо у складних ситуаціях. Звичайно, сумую за мамою, рідними, але надіюсь, що вже незабаром, на зимові канікули, мені вдасться відвідати своїх близьких і відсвяткувати Різдво у сімейному колі.

4. З якими труднощами зіткнулись?

Щойно я приїхав в Україну, як загубив усі документи – паспорт, запрошення на навчання. В мене була паніка, декілька днів я не міг ні спати, ні їсти. Але мені пощастило і місцева міліція повернула всі мої документи. Іншою проблемою була мова. Звісно, вивчати українську я почав ще вдома, в Анголі – читав книжки, Вікіпедію. Втім, труднощі все ж виникали і дуже часто. Мені допомагав мій друг Жоземар. Я йому дуже вдячний. Загалом мені подобається тут навчатись і я вірю, що все буде добре.

 

Мельник Марта

Енергетичний інститут

Гр. ЕТ-14-2

 

1. Чому Ви обрали для навчання саме Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу?

Я обрала університет нафти і газу саме через те, що вважаю його одним із найавторитетніших вищих навчальних закладів технічного спрямування. Зараз я навчаюсь в інституті енергетики, оскільки, на мою думку, це дуже перспективний напрям. На сьогоднішній день наше суспільство перебуває у пошуках екологічно чистих джерел енергії, тому у майбутньому постане питання необхідності у спеціалістах цього профілю.

В Україні енергетична проблема потребує негайного вирішення. Надіюсь, ставши спеціалістом цього напряму, я зможу зробити свій внесок у подоланні енергетичної залежності України від імпортних енергоносіїв. Завдяки цьому укріпиться свобода дій нашої держави на міжнародній арені.

2. Які у Вас враження від першого місяця навчання?

Враження склалися виключно хороші та позитивні, хочеться відзначити теплу атмосферу, яка панує в інституті, доброзичливе ставлення декана та викладачів до студентів. Щирі та дружні відносини склалися і між одногрупниками та однокурсниками. Надіюсь, що в період навчання вони будуть тільки зміцнюватись.

3. Що сподобалося найбільше?

Найбільше сподобалась урочиста посвята в студенти, до якої входило театралізоване дійство, яке підготували студенти-старшокурсники. Запам’ятались також привітання та настанови ректора, зустріч з деканом та знайомство з куратором і викладачами.

4. З якими труднощами зіткнулись?

З великими труднощами ще не стикалася. Загалом трохи важко втягнутися в незнайоме, але надіюсь цікаве студентське життя після довгих літніх канікул, особливо коли робочий тиждень триває не звичайних п’ять днів, а шість. 

 

Чернова Ірина

Енергетичний інститут

Гр. ЕТ-14-1

 

1. Чому Ви обрали для себе Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу?

Ще змалку я вивчала корпуси та аудиторії цього вузу. Дивлячись на студентів, я завжди заздрила їм і уявляла себе на їхньому місці. Ще навчаючись в школі, я поставила собі за ціль стати студенткою ІФНТУНГ. Мрії збуваються, якщо все для цього робити. І от я – студентка найкращого і єдиного в Україні вузу нафтогазового спрямування. Він готує хороших спеціалістів, дає відмінні знання та співпрацює з закордонними навчальними закладами. Для мене він найкращий!

2. Які у Вас враження від першого місяця навчання?

Знаєте, коли я вперше зайшла в аудиторію, я побачила багато нових людей. Я їх не знала, але ми одразу познайомились і вже за кілька днів стали одним, великим, дружнім колективом. Мої враження чудесні!

3. Що сподобалося найбільше?

Мені подобається все: група, викладачі, сам університет, ну і звісно ж, студентське життя.

4. З якими труднощами зіткнулись?

На даний момент труднощів не виникало. Надіюсь, що і надалі їх буде небагато.

 

Осташ Володимир

Інженерно-екологічний інститут

ГКЗ-14-1

 

1. Чому Ви обрали для навчання саме Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу?

Я обрав для себе ІФНТУНГ, тому що він має хорошу славу не тільки в Івано-Франківську, але й у всій Україні. Тут працюють викладачі-професіонали, які знайдуть підхід до кожного та дадуть добрі знання. Мені дуже сподобалась спеціальність «Оцінка землі та нерухомого майна». Крім того є можливість навчатися за кордоном, що і є кінцевою метою для мене.

2. Які у Вас враження від першого місяця навчання?

Враження від навчання тільки позитивні. У кожного викладача своє бачення на предмет, тому навчання проходить не тільки цікаво, а й різноманітно. В університеті діє прозора система оцінювання, тобто батьки зможуть в будь-який час зайти на сайт і перевірити успішність своїх дітей, тому треба старатись. В університеті постійно підтримують чистоту та порядок, використовують сучасні технології. Дуже сподобалась велика кількість спортивних секцій, де кожен зможе знайти себе у світі спорту.

3. Що сподобалося найбільше?

Найбільше сподобались урочистості з нагоди 1 вересня. Програма була професійно підготовлена, крім того були присутні поважні гості, що свідчить про високий рейтинг університету. Також приємно бачити велику кількість іноземних студентів в своєму національному одязі. А ще порадувала велика бібліотека, де кожен може знайти для себе потрібну інформацію.

4. З якими труднощами зіткнулись?

Різкий перехід до самостійного, дорослого життя. Постає більша відповідальність, зменшилась кількість вільного часу. Та всі ці проблеми, на мою думку, тимчасові, бо це перші кроки до дорослого життя і кожен через них рано, чи пізно пройде.

 

Ерстенюк Вікторія

Факультет технічного перекладу та документознавства

Гр. ПФ-14-1

 

1.Чому Ви обрали для навчання саме Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу?

Здавна моєю мрією було стати студенткою ІФНТУНГ. Факультет технічного перекладу та документознавства імпонував мені найбільше. Також я чула багато позитивних відгуків про цей університет від старших студентів.

2. Які у Вас враження від першого місяця навчання?

Враження позитивні. Багато домашнього завдання з кожного предмету, надзвичайно розумні і привітні викладачі. Великий і просторий університет, багато іноземних студентів.

3. Що сподобалося найбільше?

Найбільше мені сподобалось знайомство з одногрупниками, цікаві предмети та лекції. Починаю відчувати себе студенткою і це відчуття мені надзвичайно подобається. Також, подобається запроваджена система ідентифікаторів, з ними легше познайомитись з іншими студентами і викладачами.

4. З якими труднощами зіткнулись?

Великий обсяг інформації на парах, навчання в суботу.

 

Кничницька Юліанна

Факультет технічного перекладу та документознавства

Гр. ПФ-14-1

 

1. Чому Ви обрали для навчання саме Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу?

Хороші відгуки про університет та викладацький склад, про який я чула чимало, змусили мене задуматися над вступом в ІФНТУНГ.

2. Які у Вас враження від першого місяця навчання?

Привітні викладачі та студенти. Приємна атмосфера в університеті.

3. Що сподобалося найбільше?

Знайомство з одногрупниками, пари з іноземної мови, цікаві навчальні предмети.

4. З якими труднощами зіткнулися?

Багато домашнього завдання.

 

Кореспондент прес-служби ІФНТУНГ

Неля Грималюк

 

 

 

Українська