Острівець норвезько-українського співробітництва з’явився в ІФНТУНГ

2018 рік  завершується в Івано-Франківському національному технічному університеті знаковою подією – відкриттям спеціалізованої навчальної аудиторії для проведення професійної перепідготовки в рамках проекту «Україна – Норвегія», яку ініціатори та організатори її створення між собою вже встигли «охрестити» норвезькою. Присутній на відкритті радник Посольства Норвегії в Україні з питань співробітництва та розвитку Петтер Баук тільки підтвердив її правильність:

«Це - острівець норвезько-українського співробітництва, який  з’явився у вашому університеті. В Україні наш проект соціальної адаптації військовослужбовців та членів їх сімей працює вже 10 років, в ньому задіяні 19 університетів. Особливого значення цей проект набув з часу воєнних дій на Донбасі. Проте ми бачимо в Університеті нафти і газу й інший потенціал – це співпраця в енергетичній та науковій сферах. Історія свідчить, що на ваших землях досліджували нафту й газ вже понад 100 років тому, 50 років цим займається ваш університет, а ще – проблемами відновлюваної енергетики та енергетичним менеджментом. І Норвегія радо долучиться до університетських ініціатив, які сприятимуть розвитку енергоефективності, якій українцям ще треба вчитись».

Сучасна, світла, з мультимедійною дошкою аудиторія стане майданчиком не лише для навчання учасників проекту перепідготовки, але й для продовження  співпраці з випускниками. Останні завжди матимуть можливість поспілкуватись тут з викладачами, отримати необхідну консультацію.

«Погодьтесь, – зазначає проректор з науково-педагогічної роботи Максим Карпаш – знайти себе в цивільному житті після довголітньої служби в армії не легко. А що вже говорити про учасників АТО, які часто приходять не лише з понівеченими тілами, але й душами та із загостреним почуттям справедливості. Ми робимо потрібну справу, допомагаючи нашим захисникам здобувати нові знання, робити успішну кар’єру, шукати роботу. І за це велика дяка норвезьким партнерам».

Привітав присутніх й високий гість – президент Міжнародного фонду соціальної адаптації (Україна) Володимир Рубцов, який бачить майбутнє нашої держави у просуванні та розвитку науково-технічного прогресу. Затребуваність освічених та креативних людей у різних сферах економіки, вміння перебудовуватись і працювати на результат сприятиме успіху всієї країни. А цеглинки до підвалин цього успіху подає нам Норвегія. І сьогодні на карті нашого плідного співробітництва з’явиться ще один норвезький прапорець – в ІФНТУНГ.

 

Фотозвіт оновлюється.

Українська