Німецька служба академічних обмінів (DAAD) пропонує перспективні освітні програми

20 вересня 2018 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу за підтримки Центру міжнародного співробітництва ІФНТУНГ відбулась зустріч з керівником Інформаційного центру DAAD у Києві д-р Гізелою Ціммерманн. Німецька служба академічних обмінів – найбільше німецьке об'єднання на правах громадської організації з підтримки міжнародних академічних обмінів, яке займається обміном науковців і студентів. У попередній розмові німецької гості  з представниками адміністрації університету – проректором з науково-педагогічної роботи Максимом Карпашем та директором Центру міжнародного співробітництва Артуром Вороничем виявилось спільне зацікавлення сторін у співпраці.

На презентацію програм, які пропонує Німецька служба академічних обмінів, зібралось чимало студентів різних напрямів підготовки та викладачів. Вони мали можливість більше дізнатись про навчання у Німеччині, умови стажування, фахові консультації, мовні літні школи та англомовні програми. Варто зазначити, що д-р Г. Ціммерманн презентувала програми українською мовою (детальніше – тисни тут).  Присутні мали нагоду поспілкуватись з гостею та поставити питання, які їх зацікавили.

Довідково. В Україні DAAD з 1998 року представляє Інформаційний центр. Він знаходиться на території Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Українська