Нові тарифи на газ очима експерта ІФНТУНГ

Завтра, 1 листопада,  в Україні зміняться тарифи на газ. Як повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, з 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення зростуть на 23,5%. І це – не забаганка Уряду, а основна вимога Міжнародного валютного фонду для подальшої співпраці з Україною. За офіційною інформацією, питання ціни на газ для населення було ключовим для відновлення фінансування з боку МВФ.

Відомо, що будь-яке підвищення цін викликає нездоровий ажіотаж серед людей, підігрівають і без того напружену атмосферу «фахівці» з соціальних мереж, спекулюють на цьому різні організації.

Але що ж насправді відбувається з тарифами та наскільки виправданою є вимога МВФ? Про це слід говорити насамперед з фахівцями, які дійсно компетентні у цій галузі, які можуть стати авторитетними експертами,  пояснити громадськості доцільність чи недоцільність таких цін.

Тож як донести до людей потрібну аргументовану інформацію про зростання цін? Такі гарячі проблеми  постійно намагаються висвітлювати наші  ЗМІ, які вже вкотре звертаються за роз'ясненням важливих енергетичних питань до провідних науковців та фахівців  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.  Цього разу співрозмовником журналістів став фахівець з питань енергетичного менеджменту, проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ, проф. Максим Карпаш.

До Вашої уваги думка компетентного науковця про підвищення тарифів на газ:

Українська