Нові освітні реалії

Карантин став викликом для всього українського суспільства, освітня система - не виняток.  Якщо для багатьох університетів світу дистанційне навчання давно займає окремий щабель в освітньому процесі, то більшість українських закладів вищої освіти не мають такого досвіду, або ж його недостатньо. Адже, організувати якісне онлайн-навчання, бути готовим до технологічних проблем, а поряд з цим заряджати студентів мотивацією до вивчення предмету – це справді непросто.

В таких реаліях потрібно, в першу чергу, вміти швидко пристосовуватися до змін, свідомо, оперативно та відповідально реагувати на них, бути гнучкими та завжди опановувати нові навики.

Так, за сприяння адміністрації університету (проректор Максим Карпаш)  й Інституту інформаційних технологій (доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж Марян Слабінога) 29 вересня понад 30 викладачів Івано-Франківського національного технічного університету отримали можливість прослухати онлайн-лекцію про можливості використання сервісу Zoom для організації веб-конференцій. Лекцію провів ментор ІT Академії Softserve Юрій Безгачнюк.  Zoom - це сервіс для організації онлайн-конференцій та відеозв’язку, який стрімко набирає популярності. В реаліях дистанційного навчання -  це один із основних інструментів комфортної роботи в режимі онлайн-лекцій. Під час онлайн-зустрічі експертом компанії детально розглянув  можливості цієї платформи, що, сподіваємось, зробить навчання в університеті комфортнішим, незважаючи на карантинні обмеження.

Відзначимо, що проведення навчання для викладачів стало можливим завдяки співпраці з Івано-Франківським ІТ Кластером, Івано-Франківським відділенням SoftServe (голова ІТ Кластеру та директор відділення SoftServe Любомир Ходак), яка офіційно триває з 2018 року. Основна мета оргацізації - це розвиток Івано-Франківська через розвиток ІТ і співпрацю освіти, науки та бізнесу. Завдання ІТ Кластеру полягає у створенні сприятливих умов для розвитку ІТ середовищ, піддвищенні рівня ІТ освіти, збільшення кількості ІТ.

 

Українська