Нові міжнародні здобутки ІФНТУНГ в галузі охорони навколишнього середовища

Під таким заголовком з’явилась стаття на шпальтах обласної газети «Галичина» –  впливового  місцевого видання, яке власне цими днями святкує своє 30-ліття. У фокусі журналістських статей, репортажів та інтерв’ю завжди глибокі та цікаві теми, які хвилюють суспільство та до яких підходять завжди зважено, відповідально, солідно.  Тож недивно, що в нашу епоху кліматичних та природних катаклізмів, пов’язаних з діяльністю людини, можливості їх подолання цікавлять всіх. Багато у цьому напрямі, як зазначає видання,  зроблено і планується зробити Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу.

Напередодні університет виграв п’ять престижних міжнародних грантів. В рамках одного з них – проєкту HUSKROUA/1702/6.1/0022 «Регіональний центр навчання та моніторингу впливу електроустановок на навколишнє середовище – CRIMIGE», який фінансується Європейським Союзом в рамках програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, у відео-режимі відбулась перша робоча відеоконференція між його виконавцями – представниками Технічного університету Клуж-Напока, університетського центру Норд Бая-Маре (Румунія) та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.   Важливо, що метою проєкту є реалізація спільної екологічної підготовки та інформаційної кампанії про вплив електроенергії на навколишнє середовище на основі обміну дослідженнями, досвідом та практикою.

Пропонуємо до Вашої уваги розлогу статтю про міжнародну наукову діяльність ІФНТУНГ в галузі охорони довкілля у газеті «Галичина» №14-15 від 1-7 травня 2020 року.

Українська