Нові горизонти міжнародної співпраці з Польщею

24 січня 2017 року делегація Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ) у складі: ректора, академіка НАН України Крижанівського Є. І. та директора Інституту гуманітарної підготовки та державного управління, проф. Дзвінчука Д. І., з робочим візитом відвідала академію ім. Яна Длушоша у Ченстохові (Польща) з метою поглиблення співпраці між вишами в рамках двосторонньої Угоди від 31.10.2016. Угода передбачає співробітництво у сфері обміну студентами та забезпечення студентам Університету та Академії можливостей  для міжнародного обміну та / або паралельного навчання в вищих навчальних закладах та / або отримання другого диплому на окреслених напрямках; проведення спільних досліджень в межах наукових програм і грантів, організація спільних конференцій і наукових семінарів, видання спільних статей та наукових і методичних монографій тощо.

Оскільки рамкові положення цієї Угоди мають відкритий характер, тобто Сторони можуть укладати окремі угоди у формі додатків, то це залишає вишам широкий простір для маневрів. Так, в ході зустрічі з ректором академії, проф. Анною Випих-Гавронською були обговорені питання спільної підготовки магістрів місцевого самоврядування та фахівців з англійської філології («Переклад») та полоністики. Перемовини, за словами членів делегації ІФНТУНГ, пройшли успішно. Університет покладає великі надії на новий етап співпраці з польською академією, який буде надзвичайно корисним для обох вишів.

Наші делегати здійснили екскурсію старовинним містом,  яке славиться своїм монастирем з чудотворною іконою Матері Божої Ченстоховської. 

 

Українська