Новоспечені курсанти КВП склали Військову присягу України

Складння військової присяги як клятви воїна на вірність своєму народові та своїй Вітчизні вихованцями кафедри військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувається традиційно щороку.  І хоча цьогорічна пандемія вплинула на масштабність заходу, все ж не стала на заваді урочистій церемонії. А в умовах сьогоднішніх викликів, які стоять перед державою, слова Військової присяги, що звучать з уст новоспечених курсантів КВП, сповнені рішучості та відповідальності:

«Я, …., вступаю на військову службу і урочисто присягаюсь народу України завжди бути вірним і відданим йому, сумлінно і чесно виконувати військовийобов'язок, накази командирів, неухильно дотримуватись Конституції і законів України, зберігати державну і військову таємницю.

Я клянусь захищати українську державу, непохитно стояти на сторожі її свободи й незалежності.

Я присягаю ніколи не зрадити народу України!»

Сьогодні привітати курсантів, які навчаються за замовленням Міністерства оборони України за відповідною програмою ( 4 роки – студент, 1,5 роки – курсант), прийшли директор Інституту нафтогазової інженерії Олег Витязь, весь особовий склад КВП зі своїм очільником – полковником Андрієм Станецьким. Серед багатьох напутніх слів – настанови, підтримка, гордість за наше студентство.

Адже від сьогодні вони – справжні курсанти, й у них – свято: вся увага прикута до цих юнаків і юнок, яких благословляє на шляхетні справи церква, перед якими марширують з прапором курсанти. Для курсанта взводу ВКм-20-1 Івана Русина цей день особливий ще й тим, що його нагородили грамотою за високі показники в навчанні та сумлінне виконання службових обов’язків

Але вже завтра для них розпочинаються військові будні: курсанти вирушають на військову практику до Черкаської області. Після повернення їх очікує півторарічне навчання в магістратурі за спеціальністю 185 – «Нафтогазова інженерія та технології»  за спеціалізацією «Забезпечення військ (сил) ракетним паливом, пальним та мастильними матеріалами». Варто зазначити, що ці курсанти знаходяться на повному державному утриманні – форма, проживання, харчування тощо. Крім того, на них розповсюджуються всі привілеї та соціальний захист, що стосуються військовослужбовців. А після успішного закінчення магістратури за наказом Міністра оборони їм присвоюється перше офіцерське звання «Лейтенант» й вони отримують направлення у військові частини Збройних сил України для проходження військової служби на офіцерських посадах.

Уся університетська спільнота вітає курсантів зі складанням Військової присяги й бажає їм успіхів та натхнення в навчанні, міцного здоров’я, добробуту, мирного неба над головою й нових звершень на благо та процвітання нашої держави.

  

Українська