Новий партнер ІФНТУНГ - енергосервісна компанія «Адамсон»

Список галузевих компаній - стейкхолдерів освітньої програми "Інженерія відновлюваної енергетики", яка впроваджується в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу з 2020 року за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки, поповнився ще одним партнером – енергосервісною компанією  «Адамсон»В майбутньому компанія стане потенційним роботодавцем для випускників освітньої програми і базою для проходження практики для студентів. Договір про співпрацю між університетом і компанією, який передбачає спільну діяльність установ для підвищення якості підготовки фахівців за відповідними напрямами, підписали сьогодні, 9 липня. Від імені ІФНТУНГ договір підписав ректор, професор Євстахій Крижанівський, від імені компанії  «Адамсон» - директор Ярослав Свідрак.

Енергосервісна компанія «Адамсон» створена у 2014 році. Зараз вона фактично є найбільшою компанією в Україні, яка пропонує комплексні рішення у сфері енергоефективності. Крім того, це перша енергосервісна компанія нашої держави, яка запропонувала послугу енергетичного аудиту будівель. Так, за шість років діяльності компанією проведено близько 2000 тисяч комплексних енергетичних аудитів будівель. Цю послугу виконують за міжнародними стандартами з використанням сучасного американського та європейського обладнання. Фахівці компанії, які проводять енергетичний аудит, періодично проходять навчання в європейських країнах, США і в нашому університеті, який, до слова, входить до ЗВО (всього лише 34), які готують високопрофесійних енергоаудиторів за підтримки Уряду Німеччини та GIZ. Так, професійна підготовка та атестація осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем здійснюється при Центрі сталого розвитку на базі кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики нашого університету. 

На переконання сторін, вигода від співпраці є обопільною  - згодом вони матимуть де брати висококваліфікованих спеціалістів. В рамках договору, компанія зможе впливати на навчальний процес шляхом надання пропозицій з тематики курсових і дипломних робіт, долучатись до розробки освітніх програм, проведення тренінгів і семінарів тощо. А основне завдання університету - якісне навчання студентів, найсучасніша практична підготовка, новітні знання та працевлаштування випускників! Окрім того, двом установам є що запропонувати у сфері енергоефективності та енергозбереженення.

За умовами угоди про співпрацю сторони об’єднують зусилля щодо: підвищення якості підготовки фахівців; організації та проведення спільних конференцій, семінарів, виставок, презентацій та нарад за тематикою, що представляє взаємний інтерес; роботи над науковими дослідженням, новими розробками, публікаціями; успішного впровадження у виробництво результатів наукових досліджень, курсових і дипломних робіт студентів і співробітників тощо. Відповідно до умов договору, студенти університету зможуть проходити практику на підприємстві, будуть мати можливість виконувати курсові та дипломні роботи на виробничій базі компанії тощо. Також угодою передбачається проведення занять фахівцями компанії, а найкращих студентів планують навіть стимулювати матеріально. Відзначимо, що компанією виконано благодійний ремонт у навчальному приміщенні, де планується встановлення закупленого обладнання в рамках  проєкту "Інженерія відновлюваної енергетики".

Сподіваємось, що сьогоднішнє офіційне закріплення уже напрацьованого партнерства між установами принесе позитивні результати для обох сторін найближчим часом!

 

 

Українська