На відпочинок — в гори, у навчанні — до вершин!

Для слухачів курсів осіннього семестру 2018 року «Підприємництво для сталого розвитку» програми перепідготовки звільнених у запас кадрових військовослужбовців Збройних Сил України, інших силових структур та членів їх сімей, що реалізується в рамках проекту «Україна-Норвегія», була організована пізнавальна екскурсія у містечко Вигода.

Учасники програми мали прекрасну можливість відвідати унікальний центр спадщини Вигодської вузькоколійки. Тут слухачі переглянули інтерактивну експозицію, яка ілюструє всю велич місцевої природи, дає уявлення про лісову екосистему Карпат, місцеву історію – розвиток лісової та деревообробної промисловості, виникнення Вигодської вузькоколійки,  етнографію,  народні  ремесла тощо.

Окрім того здійснено незабутню подорож «Карпатським трамвайчиком»  мальовничими місцями вздовж берегів екологічно чистої карпатської річки Мізунка, під час якої відвідано  гідрологічну пам’ятку природи загальнодержавного значення – заповідник «Ширковець», джерела мінеральної води «Нафтуся» та  джерельної води  «Дзюркач».

Відзначимо, що подібні заходи, організовані в рамках програми, сприяють соціальній адаптації військовослужбовців та членів їхніх родин до цивільного життя. Таким чином, учасники групи вчаться спілкуватись у неформальній обстановці, налагоджувати тісні взаємозв’язки і, звичайно ж, набиратись знань.

Нагадаємо, що у вересні стартували чергові безкоштовні курси «Підприємництво для сталого розвитку» в рамках програми перепідготовки військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей. Основна мета — підготовка успішних підприємців для сталого економічного розвитку регіону та країни загалом. В рамках курсів заплановані й інші екскурсії, ознайомчі візити на підприємства. Кожен слухач матиме розроблений бізнес-план та необхідні знання для реалізації індивідуального проекту на практиці та ведення підприємницької діяльності, а також отримає допомогу при працевлаштуванні.

Детальніше: Проект " Україна – Норвегія": безкоштовний курс підприємництва для військовослужбовців

Українська