Наші перемагають в науковому талант-шоу Falling Walls Lab Kyiv

 17 вересня в рамках проведення міжнародної конференції «Фонду Кличко»  в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка відбулося перше наукове талант-шоу Falling Walls Lab Kyiv . Зазначене наукове талант-шоу – це конференція молодих вчених, фахівців, де можна представити свої науково-дослідницькі проекти, новаторські ідеї тощо. На протязі вересня в 31 країні пройдуть Лаби з відбором переможців, які зберуться 8-9-го листопада в Берліні для фінальних змагань. Учасники талант-шоу на англійській мові в 3-х хвилинній доповіді презентували свої проекти, бізнес-плани, ініціативи. Вони мали можливість обмінятись своїми ідеями з провідними фахівцями, взяти участь в їх обговоренні з науковцями.  

   Перше місце виборола команда студентів Івано-Франківських вищих навчальних закладів в складі Владислава Шкромиди (ІФНТУНГ, Енергетичний інститут, гр. ЕТ-14-2), Романа Дутчака (ІФНТУНГ, Інститут інформаційних технологій, гр. ПІ-15) та Олександра Шиманка другокурсника ПНУ ім. В. Стефаника за проект гаджета piePillow («Розумна подушка») , яка допомагає моніторити життєві показники людини, зокрема, відстежувати та забезпечувати якість сну. За підтримки генерального партнера конференції компанії «Нова пошта»  команда переможців отримала сучасний ноутбук та квиток до Берліну, на фінал наукового талант-шоу Falling Walls Lab Kyiv.

   Зараз ведеться пошук інвестора, погоджуються організаційні та технічні питання розробки та впровадження у виробництво  piePillow.

Команда переможців наукового талант-шоу Falling Walls Lab Kyiv  з квитком на Берлін, ноутбуком в складі (зліва-направо) Романа Дутчака, Олександра Шиманка, Владислава Шкромиди

3D зображення piePillow в складі упаковки, самої «Розумна подушка», інструкції користувача, зарядного пристрою з кабелем, 3-х різнобарвних наволочок, пакета

Українська