Науковець ІФНТУНГ долучився до «Галицьких кмітливців»

27 листопада 2019 року вчений-винахідник, проректор з наукової роботи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, доктор технічних наук, професор, Науковець року 2017  Ігор Чудик став гостем Інтелектуального клубу творчих особистостей (ІКТО) «Галицькі кмітливці».

Вагомий внесок молодого, перспективного галицького кмітливця  в розвиток енергоефективних технологічних рішень щодо видобутку власного газу, яка дає певні надії на майбутнє, відзначив Голова обласної організації Товариства винахідників і раціоналізаторів (ТВР) України Богдан Середюк. Власне й мультимедійна презентація вченого «Наукова діяльність для енергетичної і екологічної безпеки України» стосувалась теми, яка надзвичайно хвилює свідомих громадян України. Він  розповів присутнім про історію, стан і перспективи розвитку нафтогазової галузі України і, зокрема, Прикарпаття, поділився актуальними проблемами та шляхами їх вирішення науковцями ІФНТУНГ. Цікавою також була розповідь про питання техноекобезпеки Карпатського регіону.

Привітала винахідника й Голова Івано-Франківської обласної організації ГО «Спілка наукових та інженерних об'єднань України» (СНІО) України Лідія Шляхтич, відзначивши його інтелектуальний потенціал, орієнтований на впровадження інноваційних технологій  для успішного розвитку Прикарпаття.

Порадіти за науковця прийшли колеги по роботі, професори університету –  Віктор Петренко, Едуард Кузьменко, Орест Середюк, голова ТВР ІФНТУНГ навчального закладу Любомир Ропяк. А на завершення зустрічі Голова  ОО ТВР вручив Ігорю Івановичу Чудику диплом дійсного члена ІКТО «Галицькі кмітливці».

Присутні також мали можливість познайомитися з низкою наукових напрацювань та патентів вченого, які були представлені на виставці «Науковий доробок Ігоря Чудика». 

Вся університетська спільнота пишається своїм науковцем та бажає йому легких підкорень наукових та винахідницьких вершин в майбутньому! 

Довідково. Інтелектуальний клуб творчих особистостей «Галицькі кмітливці” – це спільний творчий проект Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, ради Івано-Франківських обласних організацій Товариства винахідників і раціоналізаторів та Спілки наукових і інженерних об’єднань України.

Українська