Міжнародний паливний конгрес 2015

10 грудня 2015 року  в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу розпочав роботу Міжнародний паливний конгрес 2015, що проходить під егідою студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE), міжнародної некомерційної професійної організації нафтової промисловості. Спонсорами конгресу виступили Міністерство освіти і науки України та постійний партнер університету ТОВ «Геосинтез Інженірінг» (м. Полтава). У заході беруть участь понад 50 студентів, включно з іноземними учасниками – студентами з Польщі, Румунії та Росії.

На конгресі розглядатимуться питання науково-технічного розвитку енергетичної галузі, запровадження нових технологій видобування, транспортування, зберігання вуглеводнів, ощадного їх використання. Нагадаємо, що цього року Міжнародний паливний конгрес відбувається у ІФНТУНГ вдруге. Перший захід такого рівня було організовано студентським відділенням Спілки інженерів-нафтовиків у травні 2014 року.

На відкритті цьогорічного конгресу з привітаннями та напутнім словом до студентів звернулись проректор з науково-педагогічної роботи, професор Олег Мандрик, директор інституту нафтогазової інженерії, доцент Олег Витязь, регіональний представник Спілки нафтових інженерів в Східній Європі, доктор Матіас Мейстер, президент студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків Осередчук Святослав та президент студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків 2013 року Юрій Мороз. Робота конгресу розпочалась з доповідей учасників: студенти представляли власні наукові роботи, а представники промисловості – досягнення й розробки своїх компаній. В рамках конгресу також заплановано провести круглий стіл професійної секції Спілки інженерів-нафтовиків в Івано-Франківській області.

Робота конгресу триватиме 3 дні. Після завершення події іноземні учасники конгресу матимуть змогу відвідати пізнавальну екскурсію мальовничими куточками Прикарпаття. 

Українська