Молоді науковці зібрались онлайн

Всеукраїнська Інтернет-конференція молодих учених і студентів "Інформаційні технології в освіті, техніці та промисловості" відбувається нині в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Її організатором став Інститут інформаційних технологій ІФНТУНГ, а співорганізаторами виступили ТзОВ «SoftServe» (директор Івано-Франківської філії Л.М.Ходак), ТзОВ «Мікрол» (директор Б.С. Демчина) , ТзОВ «Eleks» (директор Івано-Франківської філії Н.Т.Мухітдінова), ТзОВ «Softjourn» (директор С.В.Фіцак). Секретар конференції, доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж ІФНТУНГ Я.І.Заячук, каже, що це абсолютно закономірно, оскільки захід і передбачає для його учасників шанс бути поміченими майбутніми роботодавцями й отримати запрошення на роботу або спонсорську допомогу для реалізації їхніх проєктів:

- Традиційно на конференції наші  молоді науковці діляться своїми розробками у сфері ІТ-технологій і мають нагоду дізнатись про здобутки колег у цій царині. Сьогодні в ній, окрім представників ІФНТУНГ, беруть участь шість навчальних закладів - Університет Короля Данила; Луцький національний технічний університет; Одеська національна академія харчових технологій; Вінницький національний технічний університет; Національний університет “Львівська політехніка”; Фаховий медичний коледж Івано-Франківського національного медичного університету, а також МП ООО "ТНПЦ ТОМ". Працює вона в секціях «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Інформаційно-вимірювальні технології», «Інформаційні технології в навчальному процесі», «Математичне моделювання та обчислювальні методи», «Промислові комп’ютерні системи».

На жаль, пандемія COVID-19 наклала свій відбиток на весь навчальний процес, в тому числі внесла свої корективи у формат конференції – вона відбувається в режимі онлайн, але організатори відзначають велику зацікавленість учасників і навіть збільшення їхньої кількості в порівнянні з минулим роком. Заступник директора Інституту інформаційних технологій ІФНТУНГ доц. М.О.Слабінога підкреслює стабільну позитивну динаміку:

-Це вже пята конференція, яка організовується нашим інститутом. Перша відбулась сім років тому, і я теж був її учасником як аспірант. Приємно бачити, що зараз багато студентів активно займаються науковою діяльністю, презентують свої розробки, які, можливо, згодом оформлять як свої магістерські, бакалаврські роботи. На конференцію вони представили чимало цікавих доповідей в абсолютно різних напрямах: традиційно сильні доповіді з автоматизації та компютерно-інтегрованих технологій, однак й інші не відстають. Багато робіт з інформаційних технологій в навчальному процесі, що особливо актуально, зважаючи на те, як нам доводиться підлаштовуватися до реалій теперішнього дистанційного навчання; а також з компютерного моделювання. Запропоновані практичні розробки й технології вирішення задач у математичному моделюванні тощо.

Конференція триває й організатори зичать її учасникам успіхів у подальшій науковій діяльності, яка прокладе їм шлях до омріяних вершин в обраній  професії.

 

 

Українська