Методичний семінар вчителів економіки шкіл міста

29 березня 2017 року у приміщенні Центру розвитку підприємництва «Бізнес-інкубатор» Інституту економіки та управління у нафтогазовому комплексі ІФНТУНГ відбувся навчально-методичний семінар вчителів економіки шкіл міста Івано-Франківська на тему: «Використання проблемних і творчих завдань на уроках економіки як засіб розвитку ключових компетентностей учня».

Семінар проводився під патронатом Інформаційно-методичного центру Управління освіти і науки Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (http://frankosvita-imc.at.ua), а його учасниками стали 24 вчителі економічних дисциплін загальноосвітніх шкіл обласного центру. Відрадно відмітити, що представники професорсько-викладацького складу ІнЕУ ІФНТУНГ (http://ineu.nung.edu.ua) також були долучені та взяли активну участь у роботі семінару (10 осіб).

Загальною метою даного заходу було розкриття можливостей використання проблемних і творчих завдань на уроках економіки для формування ключових компетентностей учня, визначення засобів розвитку підприємницьких здібностей школярів. Окремими завданнями стали: обмін досвідом серед колег, навчання щодо цікавих практик та методик викладання економічних дисциплін, визначення орієнтирів та напрямів самовдосконалення вчителя/викладача.

В рамках виконання програми методичного семінару прозвучало чимало змістовних доповідей наук ово-методичного та практичного спрямування. Представники ІФНТУНГ презентували: проф., д.е.н., Гораль Л. Т. – особливості діяльності ІнЕУ; доц., к.е.н. Бережницька У. Б. – досвід створення та функціонування інноваційних елементів інфраструктури підтримки підприємництва на базі ІнЕУ; доц., к.е.н. Проданова І. І. виступила щодо методичних аспектів організації та проведення лекційних занять у вищій школі; ас. Кулик Т. П. – інноваційні інструменти навчання підприємництву в українській системі освіти; доц., к.е.н. Юрченко Н. Б. представила доповідь на тему: «Вчимо, граючись: здобуття підприємницьких навичок в настільних та комп’ютерних іграх».

«…ми працюємо на одному рівні, у нас одна мета – якісне навчання й підготовка молоді» – відмітила в інтерв’ю проф., д.е.н., директор ІнЕУ ІФНТУНГ Гораль Ліліана Тарасівна. Направду, як вчителі шкіл, так викладачі університету відмітили важливість подібних заходів, які, до слова, організатори сподіваються проводити й надалі виключно спільними зусиллями.    

 

Інформацію підготувала:

доц. кафедри економіки підприємства, завідувач ЦРП «БІ» ІнЕУ, к.е.н.,

Уляна Бережницька

Українська