Малі зміни – вагомі результати

21 вересня 2016 року на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відкрило свої двері Наукове Містечко «Нова енергія» (http://newenergy.if.ua) - багатоцільовий майданчик для освіти, спільної роботи, експозицій. У співпраці із суспільством, місцевою владою і бізнесом, ми створюємо типовий для Європи і нетиповий для нас Центр науки. Найближчий до нас в ЄС аналог – Центр науки Коперника у Варшаві.

«Нова енергія» - це сучасний технічний музей енергетичного спрямування з регулярними екскурсіями, постійно діючі гуртки з робототехніки та 3D-моделювання/3D-друку, у повноцінній конференц-зоні проводяться різноманітні презентації, тренінги і навчання. До кінця «Нова енергія» є резиденцією Івано-Франківського інкубатора відкритих і великих даних (http://1991.vc). Тільки уявіть - стартап став резиденцією інкубатора!

Наступним кроком у цьому напрямку є створення Центру спільного користування навчальних закладів «Енергетична академія» (http://newenergy.if.ua/academy/). Меморандум про створення такого Центру підписано між мерією міста та Університетом 06 грудня 2016 р.

Метою роботи Центру є створення майданчика для надання освітніх послуг із природничих наук навчальним закладам міста і області з використанням найновіших технічних засобів, і створення центру з досконалості у сфері енергоефективності.

Центр буде функціонувати за принципами пасивної будівлі, що передбачає мінімальне споживання енергії системами опалення, вентиляції та кондиціонування повітря.

Запрошуємо всіх зацікавлених – владу, бізнес, фінансових донорів, громадські органи долучитися до реалізації даного проекту.

Зробимо ще один крок до перетворення України в процвітаючу, успішну державу.

Українська