Крок у майбутнє: ІФНТУНГ сприяє працевлаштуванню випускників

Для будь-якого випускника найважливішою проблемою, яка постає після навчання, є пошук можливостей застосування своїх знань і вмінь на практиці. Варто погодитись з тим фактом, що знайти роботу молодому фахівцю, який тільки отримав диплом, дуже складно. В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу це добре розуміють. Тому, уже традиційно, в університеті проводять заходи, спрямовані на допомогу у працевлаштуванні випускників. Вони належать до компетенції лабораторії організації практик та зв’язку з виробництвом. Діяльність лабораторії  зосереджена на наданні допомоги випускникам у плануванні їх професійної кар'єри, створення відповідних умов для реалізації права на працю.

Заходи зі сприяння у працевлаштуванні випускників-магістрів пройшли і цього року – 19-21 листопада. В зустрічах взяли участь  провідні роботодавці, представники: АТ «Укргазвидобування», АТ «Укртрансгаз», ПАТ «Укрнафта», галузевих інститутів «Український нафтогазовий інститут», «Інститут транспорту нафти», заводів ТОВ «Leoni», АТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод», ТОВ «Електрік Груп», міжнародної компанії «Сі АР Ейч Україна» (виробництво будматеріалів).

До проведених заходів долучились випускники 23 спеціальностей. Найбільше пропозицій від роботодавців поступило на спеціальності: «Гірництво» (спеціалізація «Буріння нафтових і газових промислів»), «Науки про Землю» (спеціалізації «Геологія» та «Геофізика»), «Нафтогазова інженерія та технології» (спеціалізація «Обладнання нафтових і газових промислів»), «Прикладна механіка» (спеціалізація «Технології машинобудування»), Метрологія та вимірювальна техніка.  

 

 

Українська