Кращі студенти ІФНТУНГ здобуватимуть в Кракові дипломи європейського зразка

Для сорока кращих студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу розпочалось навчання у Кракові (Польща) за програмою подвійних дипломів, яка діє на основі підписаної вперше в 1994 та продовженої у 2010 році Угоди про співпрацю між Краківською гірничо-металургійною академією імені С. Сташіца (AGH) та ІФНТУНГ. Студенти відповідно до Угоди можуть здійснювати безкоштовне навчання за програмою подвійних дипломів в цьому університеті і отримувати по завершенні ступінь магістра як ІФНТУНГ, так і AGH.

Здобувати дипломи європейського зразка – не лише велика честь, але й титанічна праця й відповідальність. Цьогоріч студентам Інституту нафтогазової інженерії (15), Інституту природничих наук і туризму (9), Інституту інженерної механіки (9), Інституту архітектури, будівництва та енергетики (5) та Інституту економіки та менеджменту (2) довелось добре попотіти, щоб вибороти собі право продовжити навчання за магістерським рівнем підготовки в Краківській AGH, не лише у царині власних 14 освітніх програм, але й у вивченні польської мови. Нові вимоги з’явились у відповідності до нового польського Закону «Про вищу освіту». Але і цей бар’єр студенти успішно подолали, показавши на онлайн тесті з польської мови гідні знання.

Підтримати магістрантів поїхали перший проректор ІФНТУНГ Мандрик О. М., директори інститутів Витязь О. Ю. (ІНГІ), Омельченко В. Г. (ІПНТ), Романишин Л. І. (ІІМ) та Мазур М. П. (ІАБЕ). Вони мали нагоду побачити умови навчання та проживання студентів, зустрічались з проректором AGH Мирославом Карбовнічком та  керівництвом факультетів. Зустрічі проходили в діловій, проте дружній атмосфері. І хоча директори інститутів по-батьківськи піклуються про своїх «соколят», для хвилювань немає причин: студенти ІФНТУНГ не вперше своїми знання, вміннями, працездатністю та креативністю показують високий рівень освіти та науки в університеті.

Бажаємо нашим студентам успіхів та високих досягнень у навчанні!  

 

Українська