Китайські ЗВО зондують можливості навчання в аспірантурі ІФНТУНГ

31 липня Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідала делегація навчального закладу з Китайської Народної Республіки на чолі з заступником директора медичного коледжу Ші Ксіньгуа. Метою візиту іноземців є пошук можливостей навчання в аспірантурі китайських студентів та захист дисертацій за спеціальностями «Метрологія та вимірювальна техніка», «Інформаційні технології»,  «Менеджмент та адміністрування».

На зустріч з китайською делегацією зібрались адміністрація ІФНТУНГ, директори інститутів. Після привітального слова першого проректора Олега Мандрика можливості університету з зазначених спеціальностей представили: Чеховський С. А., проф. кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки, Лютак І. З., директор Інституту інформаційних технологій та Петренко В. П., проф. кафедри менеджменту та адміністрування. Опісля голова китайської делегації Ші Ксіньгуа презентував свій коледж.

Іноземних гостей зацікавила низка питань: вимоги до вступників в аспірантуру термін навчання, вимоги до захисту наукової роботи. На питання про умови навчання та переваги аспірантури ІФНТУНГ дав вичерпні відповіді перший проректор ІФНТУНГ Мандрик О. М.

Наприкінці зустрічі відбувся обмін пам’ятними сувенірами. Китайська делегація відвідала також Геологічний музей університету, а її керівник написав схвальний відгук. 

Плідне спілкування відбулось завдяки якісному перекладу доц. кафедри філології та перекладу Мар'яни Штогрин.

Українська